Κόντρα στο Νοσοκομείο Φιλιατών για το παρουσιολόγιο του προσωπικού - Έντονοι διάλογοι στο Διοικητικό Συμβούλιο


 Έντονους διαλόγους μεταξύ τους, είχαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Φιλιατών κ. Δερδεμέζης και η Συντοντίστρια Διευθύντρια του Μικροβιολογικού κα Μουσελίμη, κατά τη συζήτηση του 7ου θέματος στην 12η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου στις 12 Ιουλίου.

Το θέμα αφορούσε το παρουσιολόγιο του προσωπικού, αφού  την Παρασκευή 07-07-2017, ο διοικητής του Νοσοκομείου πραγματοποίησε αιφνιδίως έλεγχο στην προσέλευση του προσωπικού και των ιατρών, καλώντας πολλούς από αυτούς σε γραπτή απολογία για την καθυστέρησή τους λαμβάνοντας απάντηση από όλους.

Η κα Μουσελίμη κατηγόρησε τον διοικητή, για επιλεκτικούς ελέγχους και μεροληπτική συμπεριφορά απέναντί της, αποδίδοντας τη στάση του διοικητή στην μεταξύ τους δικαστική αντιδικία.

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα συζητήθηκαν στην συνεδρίαση, όπως αυτά καταγράφτηκαν στα πρακτικά της:




ΘΕΜΑ 7ο: Παρουσιολόγιο προσωπικού
Ο Διοικητής ενημερώνει το ΔΣ ότι δεν υπάρχει εισήγηση για το παρόν θέμα και ότι θα ενημερώσει για το θέμα προφορικά ότι την Πέμπτη 06-07-2017 ήρθε στο νοσοκομείο στις 23.55.

Αμέσως τηλεφώνησε στη Γενική Εφημερεύουσα από την οποία ενημερώθηκε ότι όλα έχουν καλώς.
Αργότερα πέρασε από τα ΤΕΠ, χαιρέτισε το προσωπικό και διανυκτέρευσε στο νοσοκομείο.
Την Παρασκευή 07-07-2017 το πρωί στις 7.00 πμ, πηγαίνοντας στα Μαγειρεία πέρασε έξω από το Μικροβιολογικό Εργαστήριο, χαιρέτησε το προσωπικό στον γκισέ και ρώτησε ποιος γιατρός εφημερεύει και που βρίσκεται. 
Η απάντηση που έλαβε από το προσωπικό ήταν ότι εφημερεύει η Διευθύντρια και δεν είναι εδώ. 
Στη συνέχεια επισκέφτηκε τα ΤΕΠ, και δίπλα από αυτά το Ακτινολογικό Εργαστήριο, χαιρέτησε το προσωπικό ρώτησε ποιος γιατρός εφημερεύει και που βρίσκεται και έλαβε την απάντηση πως εφημερεύει η Διευθύντρια, η οποία έχει πάει στο σπίτι της να πάρει τα φάρμακά της.
Στη συνέχεια βγήκε στον προαύλιο χώρο και διαπίστωσε ότι δεν προσέρχονταν υπάλληλοι και έδωσε εντολή στην υπάλληλο του θυρωρείου να καταγράψει την ακριβή ώρα προσέλευσης του κάθε υπαλλήλου.
Ακολούθως αφού διαπίστωσε ότι όλοι οι υπάλληλοι προσήλθαν μετά τις 7.00 πμ ενημέρωσε για το θέμα τηλεφωνικά τον Αντιπρόεδρο του ΔΣ και την 6η ΥΠΕ.
Ζήτησε την ίδια ημέρα εγγράφως από τους υπαλλήλους να δώσουν γραπτές εξηγήσεις για την καθυστέρησή τους και του απάντησαν όλοι.
Συμφώνησαν από κοινού με τον Αντιπρόεδρο να γίνει συζήτηση του θέματος στο ΔΣ στη σημερινή συνεδρίαση.
Στη συνέχεια ο Αντιπρόεδρος δήλωσε ότι όντως του γνωστοποιήθηκε το θέμα και συμφώνησε να γίνει μία απλή συζήτηση. 
Ότι το ωράριο εργασίας πρέπει να τηρείται από όλους, ότι είναι κατανοητό να υπάρχει μία ελαστικότητα διότι είναι ιδιαίτερες οι συνθήκες σε τέτοιες υπηρεσίες και οπωσδήποτε είναι ανεπίτρεπτο οι εφημερεύοντες ιατροί να απουσιάζουν από το νοσοκομείο.

Ακολούθως πήρε το λόγο ο κ. Μπακάλης Κ. , εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ και η κα Μουσελίμη και δήλωσαν τα εξής:
'' Εφόσον το θέμα τέθηκε σαν τακτικό θέμα της Ημερήσιας Διάταξης στο ΔΣ και έφτασε και στην 6η ΥΠΕ θα πρέπει να ενημερωθεί τόσο το ΔΣ και η ΥΠΕ και για τις γραπτές απαντήσεις των υπαλλήλων στο Διοικητή''.

Στη συνέχεια ο κ. Μπακάλης δήλωσε τα εξής:

“Το προσωπικό αιφνιδιάστηκε και στεναχωρήθηκε πάρα πολύ, με την ενέργεια και με τον τρόπο του ελέγχου που επέλεξε ο Διοικητής του Νοσοκομείου αλλά και με το έγγραφο με το οποίο ζητείται να δοθούν γραπτές εξηγήσεις για την καθυστέρηση στην προσέλευση στις 07-07-2017. Και αυτό διότι, ο Διοικητής του Νοσοκομείου έχει αναφερθεί επανειλημμένως στην δυνατότητα της καθυστερημένης προσέλευσης όσο και της γρηγορότερης αναχώρησης από το χώρο εργασίας τόσο κατά το παρελθόν όσο και σε πρόσφατη σύσκεψη με την Διοικητική Υπηρεσία. Μία από αυτές ήταν μετά την ανανέωση της θητείας του όπου και δήλωσε ότι, είναι ευχαριστημένος με την απόδοση του προσωπικού και δεν έχει πρόβλημα με την ακριβή τήρηση του ωραρίου με την προϋπόθεση ότι η δουλειά βγαίνει και δεν δημιουργείται πρόβλημα στην Υπηρεσία.
Νομίζω ότι η καθυστερημένη προσέλευση των συναδέλφων ήταν στα πλαίσια της δυνατότητας που τους δόθηκε από το Διοικητή του Νοσοκομείου και ως εκ τούτου δεν αντιλαμβάνομαι και τον συγκεκριμένο έλεγχο. Εάν στις προθέσεις του Διοικητή είναι η πιστή τήρηση του ωραρίου, δεν έχει (ο Διοικητής) παρά να το δηλώσει ενώπιον όλων των εργαζομένων.
Σε ότι αφορά τον τρόπο του ελέγχου, θεωρώ ότι δεν έγινε με τον ενδεδειγμένο τρόπο, δεν
συμμετείχε το γραφείο προσωπικού που είναι αρμόδιο για τη τήρηση του ωραρίου και ότι δεν έγινε σε όλο το Προσωπικό του Νοσοκομείου. 
Η εντολή καταγραφής που δόθηκε στην υπάλληλο που εκτελεί χρέη θυρωρού, έφερε σε δύσκολη θέση την συνάδελφο, διότι δεν είναι στις αρμοδιότητές της ο έλεγχος του ωραρίου εργασίας. 
Τέλος θα ήθελα να επισημάνω ότι δεν αξιολογήθηκαν από τον Διοικητή όλα τα ευρήματα του παραπάνω ελέγχου.
Σε συνάντηση του Διοικητή με μέλη του Δ.Σ του συλλόγου εργαζομένων, στο οποίο τυγχάνω Γενικός Γραμματέας συμφωνήθηκε να μην δοθεί έκταση στο γεγονός και να γίνει πιστή τήρηση του ωραρίου εργασίας όλων των εργαζόμενων του Νοσοκομείου.
Θα ήθελα να σας δηλώσω ότι τόσο τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου των Εργαζομένων όσο και εγώ προσωπικά (και ως αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ) εργαζόμαστε για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου και βρισκόμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και την Διοίκηση σε όποια προβλήματα προκύψουν.
Τέλος δεν επιθυμώ να υπάρχουν διακρίσεις μεταξύ των εργαζομένων του Νοσοκομείου σχετικά με το ωράριο των εργαζομένων και βρίσκομαι στην διάθεσή σας για εύρεση τρόπου διασφάλισης του ωραρίου εργασίας''.

Στο σημείο αυτό η κα Μαίρη Μουσελίμη παίρνει το λόγο και δηλώνει τα εξής:

1) Αναρωτιόμουν αλήθεια τι είδους θέμα τίθεται προς συζήτηση στο ΔΣ Θ.7ο: Παρουσιολόγιο προσωπικού. Τι ακριβώς κρύβεται πίσω από αυτό και με τι είδους εισήγηση;
Η τοποθέτηση του Διοικητή και με την προφορική του αυτή εισήγηση και οι διαστάσεις που παίρνει το θέμα για όλο το προσωπικό και ειδικότερα για τους δύο συγκεκριμένους γιατρούς, εμένα και την Συντοντίστρια Διευθύντρια Μικροβιολογικού, μετά από τον έλεγχο που πραγματοποίησε ο ίδιος στις 07-07-2017 και ώρα 7.00 πμ ,και την ακολουθούμενη έγγραφη εντολή σε όλους μας, να δώσουμε γραπτές εξηγήσεις, ο καθένας ξεχωριστά, για τους λόγους της απουσίας μας με την απαράδεκτη για μένα ενημέρωση της 6ης ΥΠΕ, και με τη σύμφωνη γνώμη του Αντιπροέδρου του ΔΣ, με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετη. 
Θεωρώ δε ότι πλέον όλες οι γραπτές απαντήσεις μας που του δόθηκαν, θα πρέπει να αποσταλούν και αυτές στην 6η ΥΠΕ για πλήρη ενημέρωση της ''.

Ο Αντιπρόεδρος δήλωσε ότι αυτός δεν γνώριζε για τις έγγραφες εξηγήσεις και θεώρησε ότι για το θέμα θα γινόταν μία απλή συζήτηση.

Ο Διοικητής δηλώνει στο σημείο αυτό ότι δεν έγινε έλεγχος.

Η κα Μουσελίμη συνεχίζει την τοποθέτηση της ως εξής:
''Εφόσον δεν κάνατε έλεγχο, δεν θα έπρεπε να στείλετε κανένα έγγραφο για γραπτές εξηγήσεις ούτε στο προσωπικό, ούτε επιλεκτικά σε δύο μόνο από τους δεκαπέντε εφημερεύοντες ιατρούς την ημέρα εκείνη. 
Δηλαδή σε μένα και στη Συντονίστρια Δ/ντρια του Μ/κου.
Δοθείσης δε της ευκαιρίας επιτέλους ας μιλήσουμε επιτέλους ξεκάθαρα και με αλήθειες για το τι ακριβώς συμβαίνει σε αυτή έστω τη Συνεδρίαση.

2) Η εύρυθμη λειτουργία ενός νοσοκομείου βασίζεται πάνω από όλα στην αγαστή συνεργασία όλου του προσωπικού:Ιατρικού, Παραϊατρικού, Νοσηλευτικού, Διοικητικού,Τεχνικού και λοιπού , με γνώμονα πάντα την βέλτιστη παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες. Είμαστε λειτουργοί της δημόσιας υγείας στο μοναδικό νοσοκομείο του Νομού Θεσπρωτίας και αυτό το αποδεικνύουμε έμπρακτα καθημερινά. 
Επί σειρά ετών και επί σειρά Διοικήσεων με διαφορετικές πολιτικές κατευθύνσεις , έχουμε αποδείξει όλοι μας ότι είμαστε εδώ υπερασπιζόμενοι το νοσοκομείο, ο κάθε ένας από τη θέση του, και αγωνιζόμαστε να κρατηθεί όρθιο σε οποιεσδήποτε συνθήκες.
Στηρίξαμε και στηρίζουμε το νοσοκομείο και αυτό το αποδείξαμε όταν ακόμη βγήκαμε και στους δρόμους για να διασφαλίσουμε την αυτονομία του και πετύχαμε να κρατήσουμε τη Δευτεροβάθμια Περίθαλψη στο νομό Θεσπρωτίας. Κάτι που δεν γνωρίζετε και βεβαίως δεν αντιλαμβάνεστε.

3) Ποτέ δεν αμφισβητήθηκε η εργασία μας, η προσφορά μας και η μεταξύ μας συνεργασία σε όλους τους τομείς, και όλα τα προβλήματα που πιθανόν να υπήρχαν – υπάρχουν λύνονταν μέχρι σήμερα στα πλαίσια της συζήτησης, της ηρεμίας, της συναδελφικότητας ως είθισται σε νοσοκομειακούς χώρους, χωρίς να υπερβαίνουμε όρια και νομοθεσία.

4) Τι προέκυψε και προκάλεσε αυτήν την ενέργεια σας και θεωρείτε ότι πλέον δεν είμαστε σωστοί στην εργασία μας και θέτετε τέτοια θέματα προς συζήτηση και τέτοιους ελέγχους;
Μήπως ακόμη και οι Ισολογισμοί που εγκρίνονται σήμερα αποδεικνύουν ότι, ένα υποστελεχωμένο Νοσοκομείο, από Διοικητικό, Νοσηλευτικό, Παραϊατρικό και Ιατρικό προσωπικό, λειτουργεί χάρη σ' αυτούς τους εργαζόμενους; που υπερβαίνουν εαυτούς για να αξιολογείστε εσείς ως Διοικητής και να θεωρήστε άξιος για δεύτερη θητεία στη Διοίκηση αυτού του νοσοκομείου;
Πώς εξηγείτε αυτή την αλλαγή συμπεριφοράς; 
Το ότι μετά από την πρώτη τριετή θητεία σας και την συνεχιζόμενη δεύτερη κάνατε έναν μόνον τέτοιο έλεγχο στις 07-07-2017 και ώρα 7.00 π.μ και ξεκινήσατε έναν άδικο και πρωτοφανή διωγμό σε όλους τους εργαζόμενους και επιλεκτικά σε δύο μόνο συγκεκριμένους εφημερεύοντες γιατρούς; Εγγράφως;

5) Εγώ η ίδια μέσα σ' αυτήν την αίθουσα του ΔΣ σας έχω επισημάνει στο παρελθόν ότι, δεν είναι εικόνα Διοικητή να βρίσκεται τακτικά με συναδέλφους ιατρούς και προσωπικό στο τακτικό ωράριο εργασίας και σε εφημερίες τους σε πλατείες και ουζερί, πίσω από φυλλωσιές, καλλιεργώντας μία εικόνα που εκθέτει το νοσοκομείο.
Διότι και σεις υπηρετείτε ως Δημόσιος Υπάλληλος με σχέση εργασίας πλήρους απασχόλησης με ωράριο 7.00 -15.00. Και πέραν αυτού, ακόμη και ο τόπος μονίμου κατοικίας σας θα έπρεπε να βρίσκεται στο νομό Θεσπρωτίας, όπως έκαναν και όλοι οι προκάτοχοί σας, και οφείλετε να βρίσκεστε κοντά στο νοσοκομείο και να επιλαμβάνεστε άμεσα των προβλημάτων που ανακύπτουν.
Εσείς τηρείτε τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία; 
Η δική σας ευελιξία σε ωράρια και διαμονή επί τόσα χρόνια, μπορείτε να μας πείτε βάση ποιας νομοθεσίας προβλέπεται και επιτρέπεται;

6) Επί του προκειμένου και όσον αφορά τον έλεγχο των δύο γιατρών, που τυγχάνει για μια ακόμη φορά όλως τυχαίως επιλεκτικά να είμαι εγώ και η Συντοντίστρια Διευθύντρια Μικροβιολογικού μόνο, αποδεικνύει ότι ο έλεγχος έγινε επί σκοπού για τους γνωστούς και μόνο λόγους της αντιδικίας μας, και τούτο διότι κανέναν άλλον γιατρό σε εφημερία στη διάρκεια της θητείας σας μέχρι σήμερα ποτέ δεν ελέγξατε.
Μας αναζητήσατε λέτε στο νοσοκομείο και δεν μας βρήκατε εν ώρα εφημερίας, στις 7.00 πμ.
α) Μας πήρατε κάποιο τηλέφωνο και δεν εμφανιστήκαμε σε 1 ́, 2 ́, 3 ́, 5 ́, 10 ́;
β) Περάσατε από τα Ιατρεία των υπολοίπων εφημερευόντων και τους αναζητήσατε;
γ) Αναζητήσατε τον Γενικό Εφημερεύοντα;
Η απάντηση είναι όχι. 
Ούτε γνωρίζατε που βρίσκονται ο καθένας τους, σε ποιούς χώρους εντός ή εκτός νοσοκομείου στους Φιλιάτες ή στην Ηγουμενίτσα και σίγουρα δεν σας ενδιέφερε.
Λέτε ότι δεν κάνατε έλεγχο, απλώς μας αναζητήσατε και απλώς!!! 
Μόνο σε εμάς θεωρήσατε σωστό να στείλετε πρωτοκολλημένο έγγραφα 9025 και 9026 να σας απαντήσουμε εγγράφως για το που βρισκόμαστε εν ώρα εφημερίας.

Καταθέτω λοιπόν και να γραφτεί στα πρακτικά η απάντησή μου.
 
Δράττομαι της ευκαιρίας να σας αναφέρω ότι από την αρχή της θητείας μου σε αυτό το ΔΣ, ως τακτικό μέλος εκπροσωπώντας τους γιατρούς επανηλειμμένα έθετα θέμα Εφημέρευσης του νοσοκομείου και άλλων Ιατρικών προβλημάτων και ποτέ δεν εισακούστηκαν οι θέσεις μου.
Τέλος θέλω να αναφέρω ότι η συμπεριφορά του Διοικητή απέναντι σε ιατρό, καρκινοπαθή που επί 22ετίας προσφέρει τις υπηρεσίες της στο νοσοκομείο, υπερβαίνοντας εαυτόν, που ακόμη και κατά τη διάρκεια των χημειοθεραπειών και ακτινοβολιών, κάλυπτε με εφημερίες το Εργαστήριο της για να λειτουργεί ανελλιπώς σε μηνιαία βάση (με 900 λευκά αιμοσφαίρια, που σημαίνει ότι η οποιαδήποτε λοίμωξη θα ήταν μοιραία για τη ζωή της) κάλυπτε και καλύπτει με εφημερίες το Εργαστήριό της δίνοντας παράδειγμα εφημέρευσης και στήριξης στη λειτουργία του νοσοκομείου.

Θεωρώ απάνθρωπη αυτή την ενέργεια του Διοικητή στο πρόσωπό της και απάνθρωπη τη στάση σήμερα του ΔΣ απέναντί της. 
Διότι πέρα από αυτή τη συμπεριφορά, το κατάλυμμά της για την εφημέρευσή της είναι ένας κλειστός χώρος χωρίς παράθυρο που πραγματικά θά 'πρεπε να καταγγελθεί και προσωπικά θα το πράξω στην Επιθεώρηση Εργασίας.
Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά μια και βρίσκεστε στη δεύτερη θητεία σας πώς εφημερεύουνε αρκετοί γιατροί σε ενεργό εφημερία και το επικροτείτε. 
Προκλητικά στην ενεργό εφημερία, οι εφημερεύοντες (ιατροί και μη) φεύγουν να κοιμηθούν στα σπίτια τους, το γνωρίζετε και το καλύπτετε, διότι ανήκουν στην δική σας αυλή.
Ποτέ βεβαίως δεν τους ενοχλήσατε, δεν τους αναζητήσατε, δεν τους ελέγξατε.

Για μένα η χρηστή Διοίκηση δεν είναι αυτή που κάνετε μέχρι σήμερα και που συνεχίζετε τοιουτοτρόπως, και προσπαθείτε να επιβάλλετε με δύο μέτρα και δύο σταθμά με ανισότητες και αδικίες. 
Όλοι μηδενός εξαιρουμένου θα πρέπει να εφημερεύουν με τον ίδιο τρόπο και στο ίδιο πνεύμα δικαιοσύνης. 

Επειδή λέτε ότι δε μας περνάτε πειθαρχικό σας λέω συνεχίστε το στην 6η ΥΠΕ αλλά ταυτόχρονα και στους δύο Υπουργούς Υγείας. Θα είστε ο Διοικητής και δύο γιατροί που η μια για λόγους υγείας βρισκόταν στα 600 μέτρα από το νοσοκομείο για να πάρει τα φάρμακά της και η άλλη στο εφημερείο της. 

Κλείνοντας σας λέω ότι γνωρίζαμε ότι βρισκόσασταν στο νοσοκομείο, διανυκτερεύσατε εδώ, ήμασταν στα εργαστήρια και εφημερία μας και ήμασταν σίγουρες ότι θα ενεργούσατε με αυτόν τον τρόπο μόνο για εμάς τις δύο, και περιμέναμε και το αντίστοιχο έγγραφο. 
Οι ενέργειές σας πλέον είναι προβλέψιμες για μας. 
Οι λόγοι γνωστοί....
Η στοχευμένη επιλεκτική και συγκεκριμένη αναζήτηση επίσης...
Τα συμπεράσματα εύλογα!!!
Επιμένω στη θέση μου ότι αυτό το θέμα, με πρόσχημα παρουσιολόγιο προσωπικού, δεν θα έπρεπε να τεθεί τοιουτοτρόπως και βεβαίως η ανάκληση όλων των εγγράφων που στείλατε είναι επιβεβλημένη ''.

Ακολούθως παίρνει το λόγο ο κ. Π. Χαραλάμπους, τακτικό μέλος του ΔΣ, ο οποίος αναφέρει ότι δεν γνωρίζει ως νέο μέλος του ΔΣ για αυτά που αναφέρει η κα Μουσελίμη και τι έχει προηγηθεί, και θα πρέπει να ενημερωθεί.

Η κ. Μουσελίμη απευθυνόμενη στον κ. Χαραλάμπους του είπε ότι πρέπει να πάρει θέση σήμερα στην συνεδρίαση και εφόσον ο ίδιος είναι κάτοικος Φιλιατών γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει και ότι ήδη ενημερώθηκε από όλα αυτά που συζητήθηκαν.

Στο σημείο αυτό καταχωρείται το υπ ́ αριθμ. 9208/11-07-2017 έγγραφο της κας Μουσελίμη το οποίο έχει ως εξής:
''ΘΕΜΑ:Απάντηση στο με αρ. πρωτ. 9025/07-07-2017 έγγραφό σας
Με έκπληξή μου παρέλαβα σήμερα 10/07/2017 και περί ώρα 9.00 πμ, το ανωτέρω έγγραφό σας
περί της παρουσίας μου κατά την εφημερία στις 07-07-2017 και ώρα 7.00πμ
Και τούτο διότι:
1) Γνωρίζατε από την Γενική Εφημερεύουσα κα ................... ότι ήμουνα κατά τη διάρκεια της εφημερίας στις 06-07-2017 στο νοσοκομείο.
2) Στις 7.00 πμ περάσατε από το Εργαστήριο και η Τεχνολόγος κα....................... σας ενημέρωσε, σε ερώτησή σας ποιος γιατρός εφημερεύει και που βρίσκεται, ότι, εφημερεύει η κ. Μουσελίμη και ότι πήγε μέχρι την οικία της πριν από λίγο για να πάρει κάποιο φάρμακο.
3) Πράγματι, στις 6.50 πμ, έφυγα από το νοσοκομείο για να μεταβώ στην οικία μου, που απέχει μόλις 600 μέτρα, για να πάρω το φάρμακό μου που είχα ξεχάσει. Επισημαίνω,ότι βρίσκομαι σε χρόνια αντιυπερτασική αγωγή.
4) Δεν θεώρησα αναγκαίο να ξυπνήσω για να ενημερώσω την Γενική Εφημερεύουσα και να ζητήσω την άδειά της όταν, δεν υπήρχε κανένα περιστατικό ασθενούς στα ΤΕΠ, το τελευταίο δε περιστατικό που υπήρχε στα ΤΕΠ στις 4.30 πμ είχε διεκπεραιωθεί στις 5.00 π.μ με εισαγωγή.
5) Είναι, όμως, εύλογο το ερώτημά μου: γιατί ο έλεγχος από μέρους σας έγινε επιλεκτικά στο πρόσωπό μου και στην κα .......... Είναι γνωστό, ότι σε κανέναν άλλον από τους λοιπούς Εφημερεύοντες δεν έγινε έλεγχος, από ότι ενημερώθηκα από τη Γενική Εφημερεύουσα.
Μήπως ο λόγος είναι ότι, βρισκόμαστε σε δικαστική αντιδικία μετά από μήνυσή μου και έχετε παραπεμφθεί αμετακλήτως από κοινού με τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηγουμενίτσας, σε δίκη, ως κατηγορούμενοι για το ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ της Παράβασης Καθήκοντος, στις 27-09-2017;;;και μάρτυρας μου είναι η κα .........;;;
6) Ο ίδιος ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας, όπως γνωρίζετε, συμφωνεί και έχει δηλώσει αλλά και το εφαρμόζει, ό,τι ακόμη και στην ενεργό εφημερία οι γιατροί που κατοικούν στους Φιλιάτες δύνανται να κάνουν χρήση της οικίας τους. Μήπως αυτό ισχύει μόνο για τον ίδιο με την δική σας ανοχή;;;
7) Το ότι για λιγότερο από μία ώρα ήμουνα στην οικία μου και επέστρεψα στο νοσοκομείο στις 7.40 πμ, -χωρίς περιστατικό-, αποδεικνύει έμπρακτα τους σοβαρούς λόγους για τους οποίους μετέβηκα εκεί και βεβαίως ότι κανένα πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε κατά την μικρή απουσία μου.
8) Το γεγονός ότι εσείς ο ίδιος, κατ' εξακολούθηση και προκλητικά, με συγκεκριμένους επιλεκτικά συναδέλφους, βρίσκεστε συχνά, τόσο κατά τη διάρκεια του τακτικού ωραρίου εργασίας όσο και σε εφημερίες τους, εκτός νοσοκομείου σε δημόσιους χώρους, πλατείες, ουζερί, ταβέρνες, αυτό είναι νόμιμο και επιτρεπτό να συμβαίνει;;;;;;;
Δεν είναι άνιση, επιλεκτική και εμπαθής συμπεριφορά σε βάρος μου;;;;;

Και πέραν των ανωτέρω, είμαι υποχρεωμένη να σας υπενθυμίσω, ότι στην εφημερία σημασία έχει η άμεση και επείγουσα αντιμετώπιση και εξυπηρέτηση των περιστατικών, κάτι που μέχρι σήμερα στο εργαστήριό μου επιτυγχάνεται χωρίς να έχει δημιουργηθεί το οποιοδήποτε πρόβλημα.
Κατόπιν των ανωτέρω, επιφυλάσσομαι κάθε νομίμου δικαιώματος μου
Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
ΜΟΥΣΕΛΙΜΗ ΜΑΙΡΗ-ΜΕΡΟΠΗ
ΙΑΤΡΟΣ ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΗΣ''.

Στο σημείο αυτό η κα Μουσελίμη αποχωρεί από τη Συνεδρίαση για υπηρεσιακούς λόγους (κλήθηκε από το Εργαστήριο ως εφημερεύουσα σε περιστατικό) και δεν έλαβε μέρος στη λήψη της απόφασης του θέματος.

Ο κ. Χαραλάμπους δηλώνει ότι σε όλες τις υπηρεσίες υπάρχει μία σχετική ελαστικότητα στο ωράριο κατά την προσέλευση των υπαλλήλων και το γνωρίζει καθότι και ο ίδιος είναι υπάλληλος.
Όμως όλοι ανεξαιρέτως οι ιατροί που είναι σε ενεργό εφημερία θα πρέπει να βρίσκονται στο νοσοκομείο σε όλη τη διάρκεια αυτής.

Στη συνέχεια ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ προτείνει να γίνει μία συνάντηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου με το ΔΣ του Συλλόγου των Εργαζομένων.

Το Δ.Σ. μετά διαλογική συζήτηση ομόφωνα αποφασίζει

Ι.Την πιστή εφαρμογή και τήρηση του ωραρίου εργασίας από όλο το προσωπικό του νοσοκομείου χωρίς εξαιρέσεις.
ΙΙ. Τον προγραμματισμό συνάντησης των μελών του ΔΣ του νοσοκομείου με το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου για ενημέρωση.


Κόντρα στο Νοσοκομείο Φιλιατών για το παρουσιολόγιο του προσωπικού - Έντονοι διάλογοι στο Διοικητικό Συμβούλιο Κόντρα στο Νοσοκομείο Φιλιατών για το παρουσιολόγιο του προσωπικού - Έντονοι διάλογοι στο Διοικητικό Συμβούλιο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 20, 2017 Rating: 5

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια στην κυρία Μουσελίμη για το έργο που επιτελεί στο νοσοκομείο. Όλοι ξέρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σελίδες

Από το Blogger.