Κινδυνεύει το άλσος της Ηγουμενίτσας από την ανευθυνότητα της Δημοτικής Αρχής


Η προχειρότητα, η τσαπατσουλιά και η ανευθυνότητα της σημερινής Δημοτικής Αρχής Ηγουμενίτσας, θα μνημονεύεται για χρόνια.

Δεν μπορούμε όμως να τους επιτρέψουμε, μπροστά στον βωμό της αυτοπροβολής και του κέρδους, να καταστρέψουν τα πάντα, υποθηκεύοντας το μέλλον των παιδιών μας.

Στα πλαίσια των ανταποδοτικών "πολιτιστικών" δράσεων του Δήμου Ηγουμενίτσας, έχουν ανακοινωθεί 43 εκδηλώσεις.

Δεν θα ασχοληθούμε με το παρόν άρθρο, με το πόσες από αυτές είναι πράγματι ανταποδοτικές εκδηλώσεις, πόσες πραγματοποιεί η ίδια η Δημοτική Αρχή και πόσες από αυτές πραγματοποιούνται από ιδιώτες, από πολιτιστικούς συλλόγους και από περιφερόμενους θιάσους για "αρπαχτή" στην επαρχία.

Ούτε με τους επιλεκτικούς χορηγούς επικοινωνίας, ούτε με την υπόσχεση του προέδρου του ΠΑΚΚΠΟ, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, πως δεν θα επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος.

Με αυτά θα ασχοληθούμε σε επόμενο άρθρο μας.

Σήμερα θα σταθούμε μόνο στις 15 εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί ή έχουν πραγματοποιηθεί, στον μοναδικό "πνεύμονα" της πόλης της Ηγουμενίτσας, το γνωστό μας δασάκι.

Εκεί που όλοι μεγαλώσαμε, παίξαμε και ερωτευτήκαμε και που οφείλουμε να παραδώσουμε, στο ακέραιο, στις επόμενες γενεές.

Χωρίς καμία αιδώ και με περίσσεια ανευθυνότητα, η Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας, αδιαφορεί για το νόμο και για τις συνέπειες των πράξεών του.

Και εξηγούμαστε:




Καταρχήν, με απόφαση του Αντιπεριφέρειάρχη Θεσπρωτίας, κάθε χρόνο και κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, απαγορεύεται η κυκλοφορία των πάσης φύσεως οχημάτων και μηχανημάτων καθώς και η κυκλοφορία πεζών κατά τις ώρες 21.00 έως 06.00 (Δείτε ΕΔΩ την απόφαση για το 2017 που το αναφέρει ονομαστικά ως "Άλσος θέση «Κάστρο»").

Οι περισσότερες εκδηλώσεις του Δήμου Ηγουμενίτσας, μέσα στα δασάκι (άλσος), ξεκινάνε στις 21.00, την ώρα δηλαδή που ξεκινάει η απαγόρευση.

Δεύτερον, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ΒΑΣΙΛΙΚΟ  ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΗΣ  15/17  ΜΑΪΟΥ  1956 ( Φ . Ε . Κ .  Α ́  123) περί κανονισμού Θεάτρων  -  Κινηματογράφων κ.λ.π.,  άρθρο  9, παράγραφος 6, "απαγορεύεται ομοίως η επί κοινοχρήστων χώρων ή αλσών,  πρασιών κ .λ.π .  εν ανοικτώ χώρω εγκατάστασις θεάτρων,  κινηματογράφων εκτός αν εν των οικείω ρυμοτομικώ διαγράμματι έχωσι καθορισθή χώροι τοιούτων εγκαταστάσεων". 

Δεν θα σταθούμε όμως ούτε στο γράμμα του νόμου και την αδικαιολόγητη άγνοιά του από τον Δήμο Ηγουμενίτσας, αλλά στην ουσία.
Όπως τα ανύπαρκτα μέτρα πυρασφάλειας -μέχρι και πριν 2 χρόνια στο σημείο ήταν μόνιμα παρκαρισμένο όχημα της Πυροσβεστικής- τώρα δεν υπάρχει ούτε πυροσβεστήρας.

Όπως το ότι επιτρέπουν στους θεατές να καπνίζουν.

Αλλά και την ανύπαρκτη μελέτη για την ηλεκτροδότηση των πρόχειρων εγκαταστάσεων (Αυτοσχεδιος τριφασικός ηλεκτρολογικός πίνακας με το καλώδιο από το πίλαρ του δασαρχείου).

Αφού η Δημοτική Αρχή αδιαφορεί για όλα τα παραπάνω, θα καλέσουμε τις αρμόδιες, σύμφωνα με το νόμο, κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές, τις Δασικές και Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των Δήμων των περιοχών, να μην επιτρέψουν την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων, σε χώρο όπου απογορεύεται.

Αν και αυτές δεν πράξουν το καθήκον τους, θα αναγκαστούμε να απευθυνθούμε στην Εισαγγελική Αρχή.

Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα τους επιτρέψουμε να καταστρέψουν ό,τι πράσσινο έχει απομείνει στην πόλη που μεγαλώνουμε τα παιδιά μας...



Κινδυνεύει το άλσος της Ηγουμενίτσας από την ανευθυνότητα της Δημοτικής Αρχής Κινδυνεύει το άλσος της Ηγουμενίτσας από την ανευθυνότητα της Δημοτικής Αρχής Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 11, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.