Συνάντηση του προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας με την Διεύθυνση του Δ.ΙΕΚ για τον καθορισμό των νέων ειδικοτήτων
Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017 και ώρα 11:00 π.μ. πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία του Επιμελητηρίου μεταξύ της Διοίκησης του φορέα και του Διευθυντή του Δημόσιου ΙΕΚ Ηγουμενίτσας κου Ηλία Μπούα για τον καθορισμό των νέων ειδικοτήτων που θα προταθούν από το Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας προς το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων για το νέο σπουδαστικό έτος 2017/2018.

Οι δύο φορείς, στα πλαίσια της πολύχρονης αγαστής συνεργασίας τους, έχοντας από νωρίς αναγνωρίσει ότι η προσφορά υψηλού επιπέδου αλλά και κατάλληλα στοχευμένης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης αποτελεί προφανή προϋπόθεση για την ανάπτυξη και δημιουργία νέων, εξειδικευμένων θέσεων εργασίας αλλά και το γεγονός, που η επιχειρηματική πραγματικότητα έχει αναδείξει, ότι στην κοινωνία της γνώσης οι επαγγελματικές δεξιότητες και ικανότητες είναι πλέον εξίσου σημαντικές με τις ακαδημαϊκές δεξιότητες και ικανότητες, πραγματοποίησαν την συνάντηση εν όψει του σχεδιασμού, της οργάνωσης, της λειτουργίας και της υποβολής εμπεριστατωμένης πρότασης για τις νέες ειδικότητες.


Στόχος της συνάντησης ήταν η διάγνωση των αναγκών της τοπικής αγοράς εργασίας και των επιχειρήσεων για νέες ειδικότητες και επαγγέλματα αιχμής σε ολοκληρωμένους τομείς της οικονομίας του τόπου για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της τοπικής οικονομίας αλά και της ευρύτερης περιοχής.

Το Δημόσιο ΙΕΚ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ, δια του Διευθυντή του κ. Ηλία Μπούα, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κο Αλέξανδρο Πάσχο και την Διοίκηση του φορέα για την διαρκή συνεργασία και στήριξή τους στις προσπάθειές των σπουδαστών, των εκπαιδευτών και της Διοίκησης του ΙΕΚ για μια ποιοτική και αναβαθμισμένη Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση με στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη στη περιοχή μας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κος Αλέξανδρος Πάσχος ευχαρίστησε τον Διευθυντή του Δ.ΙΕΚ κο Ηλ. Μπούα για το πνεύμα συνεργασίας που τον διακρίνει και την πρόθεσή του για κοινή ανάπτυξη δράσεων σύνδεσης της εκπαίδευσης με τις πραγματικές ανάγκες της τοπικής αγοράς προς όφελος των σπουδαστών (δηλαδή των παιδιών και συμπατριωτών μας), αλλά και της επιχειρηματικής κοινότητας. 


 
Συνάντηση του προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας με την Διεύθυνση του Δ.ΙΕΚ για τον καθορισμό των νέων ειδικοτήτων Συνάντηση του προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας με την Διεύθυνση του Δ.ΙΕΚ για τον καθορισμό των νέων ειδικοτήτων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 11, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.