Κλειστοί οι αρχαιολογικοί χώροι στη Θεσπρωτία - Ερώτηση Γιόγιακα προς την αρμόδια Υπουργό


Συγκεκριμένες απαντήσεις ζητά ο Βασίλης Γιόγιακας από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού για το εάν και με πόσες θέσεις θα καλυφθούν οι ανάγκες φύλαξης των αρχαιολογικών χώρων της Θεσπρωτίας, οι περισσότεροι από τους οποίους παραμένουν κλειστοί. 
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ζητεί διευκρινίσεις για την αναμενόμενη προκήρυξη 400 πρόσθετων θέσεων φυλακτικού προσωπικού σε όλη τη χώρα με τις οποίες το Υπουργείο υπόσχεται να καλύψει τα κενά σε διάφορες υπηρεσίες του ανά την επικράτεια. 
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:



Προς την κα Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού
ΘΕΜΑ: «Πρόσληψη εποχικού προσωπικού φύλαξης αρχαιολογικών χώρων Θεσπρωτίας»

Με το υπ’ αριθ. ΥΠΠΟΑ/ΑΤΝΠΚΕ/100621/705/3-7-2017 απαντήθηκε η με αριθ. 4386/22-3-2017 Ερώτηση του υπογράφοντος με θέμα την εξαίρεση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας από την κατανομή θέσεων εποχικού προσωπικού - ημερησίων φυλάκων και νυχτοφυλάκων αρχαιοτήτων για τις ανάγκες των αρχαιολογικών χώρων ευθύνης της, οι οποίοι παραμένουν κλειστοί για το κοινό λόγω μη διαθέσιμου φυλακτικού προσωπικού.

Στο κείμενο της απάντησης αναφέρεται ότι «ως προς την ομαλή λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας και την επαναλειτουργία των αρχαιολογικών χώρων των Γιτάνων, Ντόλιανης, Πύργου Ραγίου, Ελέας το θέμα θα αντιμετωπιστεί κατά την αναμενόμενη έγκριση των διαδικασιών πρόσληψης τετρακοσίων (400) επιπλέον θέσεων για την κάλυψη των αναγκών των Υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ». Σημειώνεται ότι ο όρος «επιπλέον» αναφέρεται σε θέσεις πέραν των 1.314 προσλήψεων ορισμένου χρόνου διάρκειας επτά μηνών, από την κατανομή των οποίων εξαιρέθηκε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας.

Κατόπιν τούτων ερωτάται η κα Υπουργός:
Εάν και πόσες θέσεις φυλακτικού προσωπικού πρόκειται να κατανεμηθούν, από το σύνολο των 400 πρόσθετων θέσεων που αναμένεται να εγκριθούν, για τις ανάγκες των αρχαιολογικών χώρων ευθύνης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας.

Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ του thespro.gr


 
Κλειστοί οι αρχαιολογικοί χώροι στη Θεσπρωτία - Ερώτηση Γιόγιακα προς την αρμόδια Υπουργό Κλειστοί οι αρχαιολογικοί χώροι στη Θεσπρωτία - Ερώτηση Γιόγιακα προς την αρμόδια Υπουργό Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 11, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.