Απάντηση της Διευθύντριας του Ακτινοδιαγνωστικού Εργαστηρίου του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών στις δηλώσεις του Διοικητή

Σε απάντηση αναφορών και δημοσιευμάτων του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών, σε τοπικά και πανελλαδικής εμβέλειας ΜΜΕ, σχετικά με την λειτουργία του υπερηχοτομογράφου και προς αποκατάσταση της αλήθειας, θα ήθελα να εκθέσω τα εξής στα όσα ισχυρίζεται.
Είναι υποχρέωσή μου ως επιστήμονα και υπεύθυνη Διευθύντρια του εργαστηρίου στα πλαίσια της ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ, να διασφαλίσω το κύρος του εργαστηρίου στο οποίο υπηρετώ εδώ και δεκαοκτώ ολόκληρα χρόνια ευδοκίμως και να περιφρουρήσω το δικαίωμα του κάθε πολίτη για πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας σε ένα δημόσιο νοσοκομείο.
Κάτι που δεν μπορώ να διασφαλίσω με τον υπάρχοντα υπερηχοτομογράφο. 
Παρ’ όλες τις εκκλήσεις μου για την αντικατάστασή του, μέχρι σήμερα δεν γνωρίζω να έχουν γίνει ενέργειες για την προμήθεια νέου σύγχρονου (και όχι μεταχειρισμένου) μηχανήματος από την Διοίκηση του Νοσοκομείου. 



Θεωρώ ότι οι Θεσπρωτοί ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ να έχουν πρόσβαση σε σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα και το Νοσοκομείο να μην γίνεται κέντρο ανακύκλωσης ιατρικών μηχανημάτων.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου απέκρυψε από την κοινή γνώμη το από 20-4-2017 δελτίο εργασιών της κατασκευάστριας εταιρίας (GE Healthcare) το οποίο επισυνάπτω και αναφέρει ότι «...για διαγνωστικά αποτελέσματα με μεγαλύτερη αξιοπιστία το μηχάνημα χρήζει αντικατάστασης». 
Προκειμένου δε να παραπλανήσει, έδωσε την δημοσιότητα το από 24-5-2016, περσινό, δελτίο εργασίας του τεχνικού της εταιρίας.
Απέκρυψε το γεγονός ότι ο αξονικός τομογράφος δεν είναι ξεχωριστό τμήμα αλλά ενιαίο με το κλασικό ακτινολογικό, το τμήμα υπερήχων και το τμήμα μαστογραφίας και ότι υπηρετούμε τρεις ιατροί για την κάλυψη όλων των τμημάτων και την καθημερινή εφημέρευση μας όλο το μήνα. 
Απέκρυψε το γεγονός ότι οι εξετάσεις που διενεργούνται καθημερινά, εξωτερικοί ασθενείς, επείγοντα περιστατικά, κλινικές, έχουν τα αποτελέσματα αυθημερόν και απέκρυψε το γεγονός ότι τα ραντεβού είναι στα πλαίσια των χρονικών ορίων που θέτει το Υπουργείου Υγείας.
Τα όσα αληθή καταγγέλλω παραπάνω, σημειώνω ότι ουδεμία σχέση έχουν με την δήλωση
του Διοικητή ότι «το θέμα αναδείχθηκε από τη Διευθύντρια του Ακτινολογικού (δηλαδή εμένα), με την οποία έχει μια δικαστική διαμάχη, αφού εκείνη του έχει κάνει καταγγελία για παράβαση καθήκοντος».



Άλλωστε είναι γνωστό ότι ο Διοικητής του Νοσοκομείου Φιλιατών κος Σπύρος Δερδεμέζης μαζί με τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου κο. Αθανάσιο Μποροδήμο είναι κατηγορούμενοι, διότι έχουν παραπεμφθεί αμετακλήτως στο ακροατήριο του τριμελούς πλημμελειοδικείου Θεσπρωτίας για παράβαση καθήκοντος και η υπόθεσή θα εκδικαστεί στις 27 του τρέχοντος μήνα.
Όλα τα παραπάνω είναι γνωστά στην Διοίκηση της 6ης Υγειονομική Περιφέρειας και στο Υπουργείο Υγείας.

Φιλιάτες, 20 Σεπτεμβρίου 2017

Με εκτίμηση
Μαίρη–Μερόπη Μουσελίμη
Διευθύντρια Ακτινοδιαγνωστικού Εργαστηρίου του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών,
Τακτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου (εκπρόσωπος των Ιατρών)
Απάντηση της Διευθύντριας του Ακτινοδιαγνωστικού Εργαστηρίου του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών στις δηλώσεις του Διοικητή Απάντηση της Διευθύντριας του Ακτινοδιαγνωστικού Εργαστηρίου του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών στις δηλώσεις του Διοικητή Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 21, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.