Mήνυμα Μάριου Κάτση για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς




Εύχομαι σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά. Οι εκπαιδευτικοί και οι οικογένειες σας, θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε γνώσεις και ικανότητες ώστε να εκπληρώσετε τις επιθυμίες σας και τα όνειρα σας και να ενταχθείτε ώριμοι στο κοινωνικό σύνολο.

Για την ενίσχυση του δημοσίου σχολείου, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, αυξήθηκαν οι δημόσιες δαπάνες για την εκπαίδευση, ενώ με τη συστηματική δουλειά του Υπουργείου Παιδείας τα σχολεία θα ανοίξουν και φέτος στην ώρα τους, με όλα τα βιβλία, και με τους εκπαιδευτικούς και τους διευθυντές τοποθετημένους στα σχολεία τους.


Επιπλέον, φέτος θεσμοθετείται το Ενιαίο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο και το Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο (και στα ολιγοθέσια σχολεία των απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων περιοχών), δημιουργείται Δίκτυο Συστήματος Βιβλιοθηκών σε 1.000 Δημοτικά, αυξάνονται σε αριθμούς ρεκόρ οι προσλήψεις προσωπικού στην Ειδική Αγωγή και ιδρύονται ( για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια) 600 σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Τμήματα Ένταξης στα σχολεία. Σε αυτό το πλαίσιο ιδρύεται και θα λειτουργήσει τη νέα χρονιά Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ηγουμενίτσας» που θα λειτουργήσει στην περιοχή Νέας Σελεύκειας μετά από υπόδειξη των αρμοδίων φορέων.

Τέλος, στο πλαίσιο της γενικευμένης 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης, η μεγάλη σταδιακή και χωρίς αιφνιδιασμούς μεταρρύθμιση θα είναι η ριζική αναβάθμιση του ρόλου του Λυκείου και ο τρόπος πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με στόχο τον περιορισμό της παραπαιδείας, της στείρας απομνημόνευσης και της καταπίεσης των μαθητών και των οικογενειών τους. Η πρότασή μας έχει στόχο να επαναθεμελιωθεί το δημόσιο σχολείο και να σταματήσει η βαθμιαία ακύρωσή του.

Θα ήθελα για άλλη μια φορά λοιπόν να ευχηθώ σε όλους, μαθητές, μαθήτριες, εκπαιδευτικούς, γονείς, μια πολύ καλή και παραγωγική χρονιά!


Mήνυμα Μάριου Κάτση για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς Mήνυμα Μάριου Κάτση για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 11, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.