Ο συντονιστής ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας για την παρουσία του Πρωθυπουργού και των Υπουργών στη Θεσπρωτία




Στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Ηπείρου, της 23ης/24ης -10-2017 στα Γιάννενα, κυβερνητικά κλιμάκια επισκέφτηκαν την Θεσπρωτία και συναντήθηκαν με Αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς. Συγκεκριμένα:

Την Κυριακή 22-10-2017, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης συνοδευόμενος από τον ΓΓ Θάνο Βούρδα πραγματοποίησε επίσκεψη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Έγινε ενημέρωση και ακολούθησε επιθεώρηση των έργων της Β΄ και Γ1’ φάσης. Στη συνέχεια συναντήθηκαν στο δήμο Ηγουμενίτσας με τους Δημάρχους και τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας. Παρουσιάστηκαν συνολικά τα θέματα των υποδομών, τα οποία είναι απαραίτητο να υλοποιηθούν, ώστε να βελτιώσουν την καθημερινότητα του πολίτη, ενώ θα βοηθήσουν εν γένει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής.

Ο Υπουργός κατέγραψε τις προτάσεις και έδωσε έμφαση στην αδειοδότηση υδατοδρομίου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, το οποίο θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης του ποιοτικού τουρισμού. Παράλληλα, τόνισε τη σημασία των έργων αναβάθμισης του λιμένα, καθώς και του Εμπορευματικού Κέντρου. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη σύνδεση του δρόμου Εγνατία-Σαγιάδα–Μαυρομάτι, στην οποία περιλαμβάνεται και ο περιφερειακός της Ηγουμενίτσας. Ακολούθως, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου συναντήθηκε με φορείς της περιοχής και κινήσεις πολιτών και κατέγραψε τα προβλήματα που αναφέρθηκαν.

Την Δευτέρα 23-10-2017, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς συναντήθηκε στη Γλυκή με εκπροσώπους του Δήμου Σουλίου και πολίτες, οι οποίοι ανέφεραν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη λήψη τηλεοπτικού σήματος και στην κακή ποιότητα Ίντερνετ. Τα ίδια θέματα αναδείχθηκαν και από τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας, τον εκπρόσωπο του Δημάρχου Φιλιατών και τον Αντιπεριφερειάρχη σε συνάντηση που έγινε ακολούθως στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας.

Ο υπουργός εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για τη διαχείριση του φάσματος από όταν ανέλαβε η Digea. Ανακοίνωσε ότι σε σύντομο διάστημα, με την βοήθεια των Δήμων, θα γίνει καταγραφή των περιοχών που υπάρχει μαύρο, ώστε μέχρι το τέλος του έτους να ξεκινήσει διαδικασία παροχής δορυφορικού σήματος στις δυσπρόσιτες περιοχές. Τόνισε την αναγκαιότητα να εκμεταλλευθούμε προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, ώστε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες της τεχνολογίας, ειδικά στην διαφήμιση του τουριστικού προϊόντος μέσω του διαδικτύου.

Την Τρίτη 24-10-2017, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου, επισκέφθηκε εργοστάσιο συσκευασίας ψαριών στη Νέα Σελεύκεια. Συναντήθηκε με τους ιχθυοκαλλιεργητές, ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους του κλάδου, τόνισε τη βαρύτητα που πρέπει να δοθεί στην ενίσχυση της παραγωγής, τους προέτρεψε να αξιοποιήσουν τα επενδυτικά εργαλεία και το νομοθετικό πλαίσιο για τη δημιουργία ομάδων παραγωγών και να στραφούν στην καινοτομία. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι ο μόνος τρόπος για την ανάπτυξη της παραγωγής και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Συμπλήρωσε ότι οι ιχθυοκαλλιέργειες είναι ένας από τους πιο δυναμικούς κλάδους της Ελληνικής Οικονομίας.

Μετά την αναχώρηση του πρωθυπουργού ακολούθησε σύσκεψη των ιχθυοκαλλιεργητών με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, στην οποία έγινε μια εκτενέστερη παρουσίαση και εξετάστηκαν τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο.

Παράλληλα, ο Υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής επισκέφθηκε την Περιφερειακή Διοίκηση του Λιμενικού Σώματος, τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας και τον ΟΛΗΓ. Έγινε συζήτηση για την πορεία παραχώρησης της χερσαίας ζώνης της Ηγουμενίτσας, την θεσμοθέτηση ανταποδοτικών τελών από τη λειτουργία του λιμένος προς το Δήμο, την κατασκευή νέου αλιευτικού καταφυγίου, μετά την μετατροπή των υπαρχόντων σε τουριστικά.

Τέλος, με την ολοκλήρωση του Αναπτυξιακού Συνεδρίου στα Γιάννενα, στην ομιλία του πρωθυπουργού υιοθετήθηκαν οι βασικές προτάσεις που αφορούσαν τη Θεσπρωτία. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε ότι:

Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας αποτελεί ένα από τα τέσσερα λιμάνια της χώρας που είναι ενταγμένα στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα POSEIDON-MED II για τον εφοδιασμό των πλοίων με Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο. Ως εκ τούτου, προβλέπεται η εγκατάσταση δεξαμενών για την αποθήκευσή του, ενώ παράλληλα θα μπορούν να αποθηκευθούν και οι ποσότητες που απαιτούνται για την τροφοδοσία των τεσσάρων μεγάλων πόλεων της Ηπείρου.

Τα έργα της δεύτερης φάσης του έργου έχουν τεθεί ήδη σε λειτουργία, ενώ η τρίτη φάση έχει ενταχθεί στην επόμενη προγραμματική περίοδο του ταμείου συνοχής. Η λειτουργία του λιμανιού σε συνδυασμό με τους οδικούς άξονες της Εγνατίας και της Ιόνιας οδού θα μετατρέψουν το λιμάνι της Ηγουμενίτσας σε ένα σύγχρονο κέντρο συνδυασμένων μεταφορών, που θα συνδέει την χώρα μας με τα μεγάλα λιμάνια της Αδριατικής. Σε αυτή την κατεύθυνση συμβάλλει η ανάπτυξη του Εμπορευματικού Κέντρου Θεσπρωτίας, στην οποία προχωρά η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας με την υποστήριξη των Υπουργείων Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Οικονομίας και Ανάπτυξης και Υποδομών και Μεταφορών.

Στο πλαίσιο του διασυνοριακού προγράμματος INTERREG Ελλάδας-Αλβανίας και σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχωρά η μελέτη που αφορά τον οδικό άξονα Ηγουμενίτσα-Σαγιάδα-Μαυρομάτι, προϋπολογισμού 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Επίσης ολοκληρώνεται η μελέτη για την Αμβρακία οδό, για την οποία έχει ήδη εξασφαλιστεί και χρηματοδότησή της κατασκευής, ενώ σημαντικό για την τουριστική αναβάθμιση και αξιοποίηση της Ηπείρου και των νήσων του Ιονίου πελάγους είναι και το δίκτυο υδατοδρομίων που σχεδιάζεται στην περιοχή. Πρώτη και άμεση προτεραιότητα, είναι η δημιουργία των υδατοδρομίων στην Ηγουμενίτσα, την Λίμνη των Ιωαννίνων και την Πρέβεζα .

Τα κυβερνητικά κλιμάκια σε όλες τις επαφές συνοδεύονταν από τον βουλευτή Μάριο Κάτση και στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας.

Διανύουμε μια δύσκολη εποχή κάτω από αυστηρή επιτήρηση των δανειστών. Εργαζόμαστε να ξεφύγουμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια. Σχεδιάζουμε μαζί με τους πολίτες την μετα-μνημονιακή Ελλάδα. Μας αφορά όλους. Δεν περισσεύει κανείς.

Παύλος Παπαρούνας
Συντονιστής ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας 


 
Ο συντονιστής ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας για την παρουσία του Πρωθυπουργού και των Υπουργών στη Θεσπρωτία Ο συντονιστής ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας  για την παρουσία του Πρωθυπουργού και των Υπουργών στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 27, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.