Γ' φάση λιμένα Ηγουμενίτσας: Αφαιρείται έργο- Aυξάνεται το κόστος



Με απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης 17/07/17 με Αριθμό Πρωτοκόλλου 8101, την οποία υπογράφει η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών Επ του ΕΤΠΑ κα Ευγενία Φωτονιάτα, μετά και από πρόταση του Υπουργείου Υποδομών, τροποποιείται η Πράξη του έργου «Νέος Λιμένας Ηγουμενίτσας Γ1 Φάση» ως υποψηφίου για ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020
Αποφασίστηκε δηλαδή να μη συμπεριληφθεί πλέον το έργο της βελτίωσης της οδού Ηγουμενίτσας-Πλαταριάς, υπότμημα 1β (Τσιμέντα-Πέταλο Γωνιάς), στο έργο της Γ1 φάσης Λιμένα Ηγουμενίτσας.
Οι λόγοι άγνωστοι, παρά τις βεβαιώσεις κυβερνητικών παραγόντων περί του αντιθέτου.




Και ενώ θα περίμενε κανείς, πως αφού μειώθηκε το φυσικό αντικείμενο του έργου θα μειωνόταν και το κόστος του, από 43,556,874€, σύμφωνα με την τροποποίηση αυξήθηκε στα 49,247,060€.
Το υπουργείο, το 2000, είχε δημοπρατήσει και είχε συμπεριλάβει ως φυσικό αντικείμενο του έργου της Γ1' φάσης του λιμένα, το 1α και 1β, λόγο του ότι βρίσκονται στα όρια του λιμένα, αλλά και επειδή από την βελτίωση της οδού, θα υπάρξουν περισσεύματα σε αδρανή υλικά (περίπου 500 χιλιάδες κυβικά), που χρειάζονται για τις ανάγκες επιχώσεις του λιμένα.
Λογικά δημιουργούνται οι απορίες για το που πηγαίνουν τα χρήματα από τις εργασίες που απεντάσσονται, αλλά και για το ότι αυξάνεται το συνολικό κόστος κατά 6 περίπου εκατομμύρια ευρώ.
Για την αρνητική αυτή εξέλιξη, υπήρξε αντίδραση τόσο από τον βουλευτή Θεσπρωτίας της ΝΔ κ. Βασίλη Γιόγιακα, όσο και από την Κίνηση Πολιτών του Δήμου Ηγουμενίτσας, Δημοτικής Ενότητας Συβότων - Πλαταριάς.

Γ' φάση λιμένα Ηγουμενίτσας: Αφαιρείται έργο- Aυξάνεται το κόστος Γ' φάση λιμένα Ηγουμενίτσας: Αφαιρείται έργο- Aυξάνεται το κόστος Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 22, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.