Θεσπρωτία: Aγελάδα βούλιαξε μέσα σε λούτσα, αναζητώντας νερό, και απεγκλωβίστηκε με μπουλντόζα





Aγελάδα βούλιαξε μέσα σε λασπώδη λούτσα στο Πολύδροσο Θεσπρωτίας, αναζητώντας νερό, και απεγκλωβίστηκε με μπουλντόζα! 
Η παρατεταμένη αναμβρία έχει ως αποτέλεσμα οι φυσικοί πόροι νερού να έχουν εξαντληθεί. 
Έτσι οικοσυστήματα, αλλά και τεχνητοί χώροι αποθήκευσης νερού, έχουν σχεδόν στεγνώσει. 
Τα αποτελέσματα δεν είναι ορατά μόνο στη χλωρίδα, ξεραίνονται δέντρα, αλλά και στην πανίδα, καθώς ζώα ελέυθερης βοσκής ψάχνουν για νερό. 



Κάτοικος του χωριού περιγράφει ως εξής το περιστατικό με την αγελάδα:
"Οι συνέπειες της μακράς ανομβρίας είναι πολλές , αλλά ένα ένα απρόοπτο, που συνέβη, μας εξέπληξε . Η μεγάλη λούτσα του χωριού , εδώ και δυο μήνες σχεδόν παραμένει σε μια κατάσταση στάσιμη. Το ελάχιστο νερό στον πυθμένα της έκρυβε τουλάχιστον 1,5 μέτρο λάσπης, πράγμα που αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο για τα διψασμένα ζώα, που την προσεγγίζουν. Έτσι λοιπόν την έπαθε και η αγελάδα από διπλανό χωριό, η οποία πλησίασε να πιει από τα λιγοστά λασπόνερα και αίφνης, βρέθηκε εγκλωβισμένη στη βαθιά λάσπη. Όταν την αντιληφθήκαμε εντελώς τυχαία, ήταν ήδη αποκαμωμένη, και σίγουρα θα πέθαινε αν δεν επεμβαίναμε άμεσα! Τίποτα δεν μπορούσε να γίνει μόνο με τη δύναμη των χεριών και επιστρατεύτηκε τσάπα. Με μεγάλη δεξιοτεχνία ο χειριστής της, παρότι υπήρχε κίνδυνος τραυματισμού του ζώου, κατάφερε και απομάκρυνε τη λάσπη από τη μια πλευρά και με λίγο σπρώξιμο από την άλλη η διάσωση επέτυχε". 


 
Θεσπρωτία: Aγελάδα βούλιαξε μέσα σε λούτσα, αναζητώντας νερό, και απεγκλωβίστηκε με μπουλντόζα Θεσπρωτία: Aγελάδα βούλιαξε μέσα σε λούτσα, αναζητώντας νερό, και απεγκλωβίστηκε με μπουλντόζα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 16, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.