1η θέση για το Α' Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας σε διαγωνισμό ρομποτικής (+ΦΩΤΟ)




Το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, πιστό στους στόχους και τις στρατηγικές που έχει θέσει τα τελευταία χρόνια, έλαβε μέρος στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, σε περιφερειακό επίπεδο, για μαθητές Δημοτικού Σχολείου που διοργανώνεται από την WRO Hellas. 

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι o «Εποικισμός του Άρη». 

Ο διαγωνισμός έγινε, σε περιφερειακό επίπεδο, στα Ιωάννινα σήμερα Κυριακή 25-02-2018 και ώρα 10.00 π.μ. και θα ολοκληρωθεί σε πανελλαδικό επίπεδο μετά την επιλογή των καλύτερων κατασκευών ανά περιφέρεια.

Από το Α' Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, συμμετείχαν δύο ομάδες εργασίας που αποτελούνται από μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων με ευθύνο την εκπαιδευτικό Πληροφορικής Σπυράτου Ευαγγελίας, παρουσιάζοντας δύο κατασκευές, οι οποίες κινούνται με αυτοματισμούς μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. 





Στον διαγωνισμό, η ομάδα "Μικροί επιστήμονες" κατέλαβε την πρώτη θέση, ανάμεσα σε 22 σχολεία της Ηπείρου και θα συμμετέχει στον Πανελλήνιο διαγωνισμό και θα εκπροσωπήσει την Ήπειρο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό, ενώ η δεύτερη ομάδα "RoboTrainers" έλαβε το βραβείο Καλύτερου Αυτοματισμού.
 

Η κατασκευή της μίας ομάδας αφορά σε μια μελλοντική αποικία στον Άρη ενώ η δεύτερη στην κίνηση ενός διαπλανητικού τρένου. 
Στην Α΄ ομάδα (Μικροί Επιστήμονες) συμμετέχουν οι μαθητές: Κάντα Κωνσταντίνα, Κουλούρη Σοφία, Κουλούρης Σπυρίδων, Κωνσταντή Δέσποινα, Μαραγκάκης Γεώργιος, Παλπάνη Δέσποινα

Στη Β΄ ομάδα (RoboTrainers) συμμετέχουν οι μαθητές: Δόσης Άγγελος, Κωνσταντή Γεωργία, Μητσινάκης Γεώργιος, Ντεγκάνη Αρετή, Ντεγκάνη Δημήτριος, Γρίβα Σταυρούλα


1η θέση για το Α' Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας σε διαγωνισμό ρομποτικής (+ΦΩΤΟ) 1η θέση για το Α' Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας σε διαγωνισμό ρομποτικής (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 25, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.