ΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ


Έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε ότι το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας στο διαγωνισμό Ρομποτικής, ο οποίος πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25-02-2018 και ώρα 10.00 π.μ., στο Αρσάκειο Σχολείο των Ιωαννίνων, κατέκτησε το 1ο βραβείο σε επίπεδο Περιφέρειας Ηπείρου.

Οι μαθητές του σχολείου μας, που αποτελούνται από μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων, για τον προγραμματισμό και τον αυτοματισμό αυτών των κατασκευών οι μαθητές χρησιμοποίησαν τη γλώσσα προγραμματισμού Scratch και οι κατασκευές είναι φτιαγμένες με δομικά στοιχεία Lego, παρουσίασαν, με ευθύνη της εκπαιδευτικού Πληροφορικής Σπυράτου Ευαγγελίας,δύο κατασκευές, οι οποίες κινούνται με αυτοματισμούς μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Η κατασκευή της μίας ομάδας αφορά σε μια μελλοντική αποικία στον Άρη ενώ η δεύτερη στην κίνηση ενός διαπλανητικού τρένου. Οι κατασκευές αυτές έγιναν με πενιχρά οικονομικά μέσα και στηρίχτηκαν περισσότερο στην ευρηματικότητα και τη φαντασία των παιδιών μας.

Στο διαγωνισμό αυτόν έλαβαν συνολικά μέρος είκοσι σχολεία από όλη την Ήπειρο, πολλά εκ των οποίων με πολύ ακριβά υλικά και μηχανισμούς, αλλά οι ομάδες του σχολείου μας μπόρεσαν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να διακριθούν χάρη στην καλή προετοιμασία και την οργάνωση που διέθεταν ενώ η δεύτερη ομάδα έλαβε το βραβείο Καλύτερου Αυτοματισμού., αποδεικνύοντας περίτρανα σε όλους, ότι μέσα από ομαδικό και συνεργατικό πνεύμα, όλοι μας μπορούμε να ξεπεράσουμε την όποια οικονομική στενότητα των υλικών και των οικονομικών πόρων και να διακριθούμε με βάση τη συνεργασία της ομάδας.

Αποτέλεσμα αυτής της διάκρισης είναι η συμμετοχή των μαθητών μας στην τελική φάση του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 04 Μαρτίου 2018 στην Αθήνα.



Οι μαθητές της Ε΄&Στ΄ τάξης του σχολείου μας, που προκρίθηκαν στους περιφερειακούς αγώνες θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους και θα μας κάνουν όλους, εκπαιδευτικούς και γονείς, για άλλη μια φορά περήφανους και αισιόδοξους για το μέλλον. Τα παιδιά μας θα έχουν τη δυνατότητα να επιδείξουν το ταλέντο τους, τη φαντασία τους και τις πρωτόλειες επιστημονικές αναζητήσεις και δεξιότητές τους, όπως αυτά αποτυπώθηκαν στο σχεδιασμό και τη δημιουργία της ολοκληρωμένης ρομποτικής κατασκευής τους. Η αξιολόγηση του έργου κάθε ομάδας, που θα πάρει μέρος στην τελική φάση του διαγωνισμού αυτού, θα πραγματοποιηθεί από έγκριτη επιτροπή ειδικών επιστημόνων με βασικά κριτήρια τη σύλληψη της ιδέας, τον προγραμματισμό, την κατασκευή, την παρουσίαση, τη λειτουργία της ομάδας και το σχεδιασμένο λογισμικό. Έτσι, σε αυτή την τελική πανελλήνια φάση του διαγωνισμού θα αναδειχθούν οι τρεις καλύτερες αυτοματοποιημένες κατασκευές Ρομποτικής και ευελπιστούμε ότι με επιμονή και συνεχή βελτίωση των κατασκευών τους, οι μαθητές μας και εκεί θα έχουν αντίστοιχη διάκριση και επιτυχία, απέναντι μάλιστα σε μεγάλα ιδιωτικά και ιστορικά σχολεία, τα οποία επένδυσαν σημαντικά ποσά για τη συμμετοχή των μαθητών τους σε αυτόν τον διαγωνισμό.

Ως Διευθυντής του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας οφείλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς της Ε΄ και Στ΄ τάξης, αλλά και να επαινέσω ιδιαίτερα την δασκάλα της πληροφορικής κ. Ευαγγελία Σπυράτου ως υπεύθυνη σε αυτό το Project, όπως και τις εκπαιδευτικούς Νατσίκου Κων/να & Γανωτή Σάρρα για την αμέριστη βοήθεια τους.

Τέτοιου είδους διακρίσεις, πέραν της προσωπικής ικανοποίησης που προσφέρουν στους συμμετέχοντες μαθητές, δημιουργούν κυρίως ένα πλαίσιο καινοτομίας και ευρηματικότητας σε αυτούς, μέσα από μια διαδικασία καλλιέργειας της αποκλίνουσας σκέψης τους, που με τη σειρά του οδηγεί αυτούς σε υψηλότερα νοητικά και πνευματικά επίπεδα εσωτερικής αναζήτησης.
Συμμετείχαν οι μαθητές: στην Α΄ ομάδα (Μικροί Επιστήμονες) οι μαθητές/τριες: Κάντα Κωνσταντίνα, Κουλούρη Σοφία, Κουλούρης Σπυρίδων, Κωνσταντή Δέσποινα, Μαραγκάκης Γεώργιος, Παλπάνη Δέσποινα - στη Β΄ ομάδα (RoboTrainers) οι μαθητές/τριες: Γρίβα Σταυρούλα, Δόσης Άγγελος, Κωνσταντή Γεωργία, Μητσινάκης Γεώργιος, Ντεγκάνη Αρετή, Ντεγκάνη Δημήτριος.

Ο Διευθυντής του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας
Κύλλας Γεώργιος


ΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 28, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.