Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς - Έσωσαν την ζωή 24χρονου



Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού του Κέντρου Υγείας Παραμυθιάς, παρά την πληθώρα ελλείψεων που παρατηρείται σε όλο το εθνικό σύστημα υγείας, έσωσαν την ζωή 24χρονου μετά από τροχαίο ατύχημα που είχε με μηχανή τα ξημερώματα της Παρασκευής, μπροστά από το ΕΠΑΛ Παραμυθιάς.

Ο 24χρονος βρέθηκε άμεσα στο κέντρο υγείας και για καλή του τύχη, δεν υπήρχε ορφανή βάρδια καθώς αφενός δεν ήταν το μοναδικό τροχαίο που απασχόλησε το Κ.Υ, αφετέρου είναι σε ισχύ η απόσπαση μιας επιπλέον ιατρού.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν 2 τροχαία ατυχήματα τα οποία έχριζαν 2 διακομιδών σε Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και Νοσοκομείο Φιλιατών αντίστοιχα.

Για την ομαλή διαχείριση των περιστατικών αυτών, εκτός από το προσωπικό που είχε βάρδια, χρειάστηκε έκτακτη παρουσία 2 επιπλέον ιατρών, ενός επιπλέον πληρώματος του ΕΚΑΒ καθώς και μιας μονάδας των Ιωαννίνων.

Στην περίπτωση του 24χρονου, παρουσιάστηκε επιπλοκή στο αναπνευστικό σύστημα και ήταν τυχερός μέσα στην ατυχία του καθώς η αποσπασμένη ιατρός έδρασε άμεσα, σώζοντας την ζωή του από βέβαιο θάνατο, όπως σημείωσαν και οι χειρουργοί του Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Άμεσα στο Κ.Υ εκτός από το προσωπικό της βάρδιας (Γενική Ιατρός κ. Δημουλά, η Νοσηλεύτρια κ. Αλεξίου και το πλήρωμα του ΕΚΑΒ), βρέθηκε ο συντονιστής της υπηρεσίας Ιατρός κ. Λύγκας καθώς και ο Ιατρός κ. Ρίζος και με τις προσπάθειες όλων καθώς και με την βοήθεια πληρώματος του ΕΚΑΒ Ηγουμενίτσας, δόθηκαν οι απαιτούμενες πρωτοβάθμιες φροντίδες και οργανώθηκε άμεσα η διακομιδή.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Γενική Ιατρός κ. Δημουλά, είναι αποσπασμένη από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, με την απόσπαση να λήγει, ενώ τα χτεσινοβραδινά περιστατικά, έδειξαν πόσο σημαντική είναι η επέκταση της απόσπασης.


 
Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς - Έσωσαν την ζωή 24χρονου Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς - Έσωσαν την ζωή 24χρονου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 03, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.