Παραμυθιά: Η αναστήλωση των Ιερών Εικόνων και χειροτονία νέου ιερέα


Εχτές, την Α’ Κυριακή των Νηστειών, εορτάστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δονάτου Παραμυθιάς η αναστήλωση των Ιερών Εικόνων, η οποία καθιερώθηκε το 843 από την Αυτοκράτειρα Θεοδώρα, τον υιό της Μιχαήλ τον Γ’ και τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Μεθόδιο τον Ομολογητή.

Τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου και έλαβαν μέρος κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως.



Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροτόνησε εις διάκονον τον κύριον Χρήστον Βάσσον, νεόν ευσεβή και διακρινόμενον επί χρηστοηθεία, καταγόμενο εκ του χωρίου Μαζαρακιάς Θεσπρωτίας.

Προ του τέλους της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων εντός του Ιερού Ναού με την παρουσία συμπροσευχομένων πιστών.
Παραμυθιά: Η αναστήλωση των Ιερών Εικόνων και χειροτονία νέου ιερέα Παραμυθιά: Η αναστήλωση των Ιερών Εικόνων και χειροτονία νέου ιερέα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 26, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.