Κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί την Δευτέρα. Καυστική, η "Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας"


Συνάδελφοι,

Μετά από δύο ώρες συζήτηση, η πρόταση του Υπουργού Παιδείας κ Κώστα Γαβρόγλου, ήταν να ξεκινήσει διάλογος μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, "αφού ψηφιστεί ως έχει κατατεθεί η σχετική διάταξη που θεσπίζει την δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση των προνομίων στα νηπιαγωγεία", υποβαθμίζοντας και απαξιώνοντας τους Δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και το έργο των εργαζομένων σε αυτούς.

Την ίδια στιγμή, αντί της απόσυρσης της λέξης... "φροντίδα" από τον τίτλο της σχολής, ο κ. Γαβρόγλου αντιπρότεινε να παραμείνει η Σχολή ως ΤΕΙ, ενώ καμία δέσμευση δεν ανέλαβε για τα επαγγελματικά δικαιώματα των Παιδαγωγών στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ δήλωσαν πως δεν θα συμμετέχουν σε κανέναν προσχηματικό διάλογο κατόπιν εορτής, και αποχώρησαν, επισημαίνοντας ότι οι μεθοδεύσεις αυτές προκαλούν την κοινωνία και έναν ολόκληρο κλάδο.

Συνάδελφοι, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν του αγώνα. 





Συνεπώς, σύμφωνα και με την επισυναπτόμενη ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα υπάρξουν κινητοποιήσεις την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 .

Είναι κρίσιμη η μαζική συμμετοχή όλων στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα, παρά το αδιαμφισβήτητο πρόβλημα της αδυναμίας έγκαιρης ενημέρωσης των γονιών.

Οι κινητοποιήσεις θα είναι σε συνεννόηση με ΠΑΣΥΒΝ, ΚΕΔΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Ελπίζουμε, ότι αυτή την ύστατη στιγμή, το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας θα παραβλέψει το γεγονός ότι η ΔΑΣ ΟΤΑ μειοψήφησε και διαφοροποιήθηκε με την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, και θα σταθεί, ως οφείλει, στο πλευρό χιλιάδων οικογενειών και συναδέρφων του θιγομένου κλάδου.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να τονίσουμε ότι:
Η παρουσία μας ως "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ" στο προσκήνιο αποτελεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ στον ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ (ΠΑΜΕ) που έχει πάρει το Σωματείο μας.
Αφήνουμε στη νοημοσύνη των συναδέλφων να αποφασίσει ποιοί είναι αυτοί που ακολουθούν μέντορες, τη στιγμή που το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, με Ανακοίνωση του Προέδρου, αποδίδει το ποσοστό του 90% των υπαλλήλων που ψήφισαν το Συνδυασμό του κ. Υφαντή στη ΔΑΣ ΟΤΑ και το ΠΑΜΕ, δημοσιεύοντας μάλιστα στην εφημερίδα "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ" το αποτέλεσμα των εκλογών για εκπροσώπους του Σωματείου μας στην ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Ακολουθεί ανακοίνωση της Ομοσπονδίας για την Απεργιακή κινητοποίηση της Δευτέρας 26/02/2018.


 
 
Κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί την Δευτέρα. Καυστική, η "Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας" Κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί την Δευτέρα. Καυστική, η "Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας" Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 25, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.