Μήνυση για την λυματολάσπη στον Καλαμά



Στην κατάθεση μήνυσης κατά παντός υπευθύνου θα προχωρήσει άμεσα η κίνηση «Καθαρός Καλαμάς» με αφορμή το μείζον θέμα που έχει ανακύψει με την λυματολάσπη από την μονάδα βιολογικού καθαρισμού της πόλης των Ιωαννίνων.

Η λυματολάσπη επί δύο μήνες περίπου συγκεντρώνεται σε εκτάσεις της ΔΕΥΑΙ, πέριξ της μονάδας βιολογικού καθαρισμού. Εξ αιτίας όμως και των ισχυρών βροχοπτώσεων ποσότητες καταλήγουν στην τάφρο της Λαψίστας και μέσω αυτής στον ποταμό Καλαμά.

Το θέμα ανέδειξε την προηγούμενη βδομάδα ο Δήμος Ζίτσας καταλογίζοντας ευθύνες στην ΔΕΥΑΙ και τον Δήμο Ιωαννιτών για ένα περιβαλλοντικό έγκλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως το χαρακτήρισε.

Εν τω μεταξύ έντονες είναι οι διαμαρτυρίες από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής λόγω και της δυσοσμίας που επικρατεί.

Η Κίνηση Καθαρός Καλαμάς, όπως έκανε γνωστό, μετά από την συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου θα προχωρήσει στην υποβολή μήνυσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΔΕΥΑΙ, στην συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, εντός της εβδομάδας, αναμένεται να προχωρήσει στην έγκριση των όρων δημοπράτησης του διαγωνισμού για τη διαχείριση της λυματολάσπης.


 
Μήνυση για την λυματολάσπη στον Καλαμά Μήνυση για την λυματολάσπη στον Καλαμά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 21, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.