ΑΣΚΗΣΗ “ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2018” ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ (+ΒΙΝΤΕΟ)
Την Πέμπτη 29/03/2018 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας άσκηση Σεισμού με την Κωδική ονομασία «Σεισίχθων»2018.
Σκοπός της άσκησης είναι η διαπίστωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και της αποτελεσματικότητας του Πυροσβεστικού προσωπικού σε περίπτωση μεγάλου σεισμού καθώς και η διαπίστωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας όλων των λοιπών εμπλεκομένων φορέων σε πιθανό περιστατικό σεισμού με εκδήλωση πυρκαγιάς με αντίστοιχες παραμέτρους και συνθήκες. Επίσης είχαμε τη δυνατότητα να διαπιστώσουμε το βαθμό ετοιμότητας της σχολικής μας μονάδας σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.
Στόχος της άσκησης είναι η βέλτιστη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην καταπολέμηση κρίσεων με θεμιτό αποτέλεσμα τις λιγότερες δυνατές απώλειες (ανθρωπίνων ζωών, εξοπλισμού, περιουσίας κ.α.). Έτερος στόχος είναι η βελτίωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας του ασκούμενου προσωπικού, ο εντοπισμός λαθών και η εξοικείωση των υπαλλήλων με το κτίριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας.
Στην άσκηση που πραγματοποιήθηκε η Πυροσβεστική συμμετείχε με τέσσερα οχήματα και 17 άντρες .
Το σενάριο της άσκησης ήταν ρεαλιστικό. Προέβλεπε μερική κατάρρευση του σχολικού κτιρίου, την εκδήλωση πυρκαγιάς στο λεβητοστάσιο και τον εγκλωβισμό τριών ατόμων .


Οι πυροσβέστες έδρασαν με ταχύτητα και απόλυτο συντονισμό για την αντιμετώπιση του υποτιθέμενου κινδύνου.
Οι διασώστες παράλληλα με την κατάσβεση προέβηκαν στον απεγκλωβισμό των ατόμων χρησιμοποιώντας κατά περίπτωση κατάλληλες τεχνικές : την κεκλιμένη μέθοδος με χρήση του συρματόσχοινου από το Πυροσβεστικό όχημα, μέθοδος με ολκωτή κλίμακα και φορείο καθώς και το ειδικό βραχιονοφόρο όχημα.
Το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσπρωτίας απέδειξε το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, την ετοιμότητα και τον επαγγελματισμό του.
H Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσπρωτίας έδειξε ότι δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει άλλες υπηρεσίες που έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες. Αξίζουν τα συγχαρητήρια όλων μας.
Το διδακτικό προσωπικό και ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, ευχόμαστε σε όλους τους Πυροσβέστες καλή αντιπυρική περίοδο. 
ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΥΛΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


 
 
ΑΣΚΗΣΗ “ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2018” ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ (+ΒΙΝΤΕΟ) ΑΣΚΗΣΗ “ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2018” ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 30, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες