Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία η πραγματοποίηση της γιορτής "Χελιδονίσματα 2018"



 
Ο Φορέας Διαχείρισης Καλαμά-Αχέροντα-Κέρκυρας σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία διοργάνωσαν μια ακόμη γιορτή για τα χελιδόνια τα «Χελιδονίσματα 2018», μια εκδήλωση που αποτελεί καλωσόρισμα στην άνοιξη και τα χελιδόνια. Σκοπός της γιορτής ήταν τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τον ερχομό των χελιδονιών, το μακρύ τους ταξίδι και να τα βοηθήσουν φτιάχνοντας τις δικές τους φωλιές από πηλό.

Οι μικροί μαθητές, με τη βοήθεια του προσωπικού του Φορέα, κατασκεύασαν με μεγάλο ενθουσιασμό τις φωλιές από πηλό για τα χελιδόνια. 

Εκτός από τις χελιδονοφωλιές, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία ενδιαφέρουσα παρουσίαση για το ταξίδι των χελιδονιών με θέμα «Υποδεχόμαστε την Άνοιξη και τα χελιδόνια», καθώς επίσης να ασχοληθούν με διάφορες χειροτεχνίες και ζωγραφιές.

Στο φετινό κάλεσμα του Φορέα ανταποκρίθηκαν τμήματα από το 1ο ,2ο ,3ο Δημοτικό σχολείο Ηγουμενίτσας και το Δημοτικό Γραικοχωρίου. Από το νομό Πρέβεζας το σχολείο που συμμετείχε στην γιορτή ήταν το 1ο Δημοτικό σχολείο Καναλακίου. 

Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα στο Πάνθεον την Τρίτη 20 Μαρτίου 2017 με συνολικό αριθμό 80 μαθητών και η δεύτερη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πληροφόρησης Αχέροντα στην Αμμουδιά την Πέμπτη 29 Μαρτίου με τη συμμετοχή 50 μαθητών. 


Η εκδήλωση που ήταν προγραμματισμένη για Δευτέρα 19 Μαρτίου ακυρώθηκε λόγο δυσμενών καιρικών συνθηκών. 




















Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία η πραγματοποίηση της γιορτής "Χελιδονίσματα 2018" Ηγουμενίτσα: Με επιτυχία η πραγματοποίηση της γιορτής "Χελιδονίσματα 2018" Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 31, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.