Παρέμβαση της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας, για την "Βοήθεια στο Σπίτι", εν όψει της συγκέντρωσης της Παραμυθιάς



Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ συμπαραστέκεται και στηρίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των συναδέλφων του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και συμμετέχει στη στάση εργασίας που Προκήρυξε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας για αύριο, Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018, στα πλαίσια της 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας που αποφάσισε το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο Συλλόγων και Σωματείων του Προγράμματος ΒΣΣ.

Θεωρούμε ότι για άλλη μια φορά οι υπάλληλοι αυτοί αποτελούν «Εργαζομένους σε Ομηρία», όπως και οι σχολικές καθαρίστριες, τα ΚΔΑΠ, τα ΚΗΦΗ κ.ά. Ζουν με το άγχος του αύριο, σε συνθήκες οικονομικής δυσχέρειες κάθε φορά που πρόκειται να γίνει η ανανέωση των συμβάσεών τους, με ευθύνη της εκάστοτε Κυβέρνησης, των φορέων υλοποίησης του Προγράμματος, αλλά και των Συνδικαλιστικών Φορέων που εμπλέκονται.

Μέχρι στιγμής, κανείς ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΕΓΚΑΙΡΑ να εξασφαλίσει, τόσο το εργασιακό, όσο και το ασφαλιστικό καθεστώς των υπαλλήλων που καλύπτουν τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Προγράμματος μήνες πριν οι συμβάσεις τους λήξουν, με σκοπό να μην φτάνουμε στην αγωνία και το οικονομικό αδιέξοδο που οδηγούνται κάθε τόσο οι συνάδελφοι.

Σε μια προσπάθεια αποτελεσματικότερης παρέμβασης και, επειδή θεωρούμε ότι η φωνή μας θα πρέπει να φτάσει στα Κέντρα των Αποφάσεων, αποστέλλουμε το παρόν στο Δευτεροβάθμιο Συνδικαλιστικό μας Όργανο, την ΠΟΕ-ΟΤΑ,

ΖΗΤΩΝΤΑΣ:

- Καταρχάς τον αγώνα για την ικανοποίηση των βασικών αιτημάτων των συναδέλφων, όπως διατυπώνονται, τόσο σε Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας, όσο και στην αρίθμ. 337/21.03.2018 Ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, αλλά και ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΎ ΠΟΣΟΥ «ΕΝΑΝΤΙ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ» ΣΤΟΥΣ ΘΙΓΟΜΕΝΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, ΕΝ ΟΨΗ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ.

Πιστεύουμε ότι, εφόσον οι υπάλληλοι αυτοί έχουν αναγνωρισμένο το δικαίωμα ασφάλισης, από το οποίο απορρέει το δικαίωμα των «δεδουλευμένων», θα πρέπει να διεκδικηθεί και το δικαίωμά τους στην χρηματική τους αποζημίωση, μέσω της ΑΜΕΣΗΣ έγκρισης της Κυβέρνησης για χορήγηση ποσού – μέρους της μισθοδοσίας τους, ώστε να περάσουν και αυτοί τις Άγιες αυτές ημέρες με αξιοπρέπεια στα οικονομικά των οικογενειών τους. 
Η Συντονιστική Επιτροπή της
Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας


 
Παρέμβαση της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας, για την "Βοήθεια στο Σπίτι", εν όψει της συγκέντρωσης της Παραμυθιάς Παρέμβαση της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας, για την "Βοήθεια στο Σπίτι", εν όψει της συγκέντρωσης της Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 28, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.