Στην Αφρικανική σκόνη πνίγηκε η Ηγουμενίτσα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)
Στην αφρικανική σκόνη έχει… πνιγεί όλη η Θεσπρωτία,με την ορατότητα να περιορίζεται σε λίγα δεκάδες μέτρα.

Χαρακτηριστικό είναι πως από την πόλη της Ηγουμενίτσας, δεν είναι καν ορατό το Δρέπανο.

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν όσοι πάσχουν από αναπνευστικά!


Η αφρικανική σκόνη επισκέπτεται όλο και πιο συχνά την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια λόγω του φαινομένου της ερημοποίησης που καταγράφεται στη Σαχάρα.

Η ερημοποίηση της Σαχάρας προχωρά μάλιστα με ανυπολόγιστα ταχείς ρυθμούς, με αποτέλεσμα οι έρημες περιοχές να επεκτείνονται εις βάρος των καλλιεργήσιμων εκτάσεων, αυξάνοντας τις ποσότητες της σκόνης που μεταφέρονται στην ατμόσφαιρα.

Το υπουργείο Υγείας δίνει συστάσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων.Ποιοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες

Ειδικότερα:

- Ενήλικες με αναπνευστικό πρόβλημα
- Ενήλικες καρδιοπαθείς και παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική άσκηση, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.
- Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικοών φαρμάκων.
- Άτομα άνω των 65 ετών θα πρέπει να περιορίσουν τη σωματική τους δραστηριότητα.

Σύμφωνα με τις οδηγίες, κάθε άτομο που αισθάνεται ενόχληση στα μάτια ή εμφανίζει βήχα, ρινική συμφόρηση ή ενόχληση στο λαιμό θα πρέπει να περιορίσει τη σωματική του άσκηση - δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.Στην Αφρικανική σκόνη πνίγηκε η Ηγουμενίτσα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Στην Αφρικανική σκόνη πνίγηκε η Ηγουμενίτσα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 22, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες