Ηγουμενίτσα: «Ο κόσμος μέσα από την δική μου Θέα»Είναι καιρός να αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τον αυτισμό ισάξια με τις άλλες διαφορετικότητες.
Συχνά βλέπουμε ανθρώπους με διάφορες δυσκολίες να μιλούν δημόσια για τις εμπειρίες τους , για τις ανάγκες τους για το πώς θα ήθελαν να τους συμπεριφέρονται οι άλλοι άνθρωποι. Βλέπουμε να μιλούν κ να διεκδικούν σεβασμό άνθρωποι με κινητικές αναπηρίες, δυσκολίες στην ακοή ή την όραση. Ανθρώπους με διάφορα σύνδρομα και πολλές φορές τους δίνεται η δυνατότητα να μιλήσουν για τον εαυτό τους κ το πώς βιώνουν την αναπηρία τους.
Είναι γεγονός ότι δύσκολα συναντάμε αυτιστικούς ανθρώπους να μιλούν για το πώς νιώθουν και πως βιώνουν τον αυτισμό τους. Συνήθως διαπιστώνουμε ότι όσον αφορά τους αυτιστικούς πάντα μιλούν οι άλλοι για εκείνους, είτε ειδικοί, είτε γονείς αυτιστικών παιδιών. Η φωνή των αυτιστικών αγνοείται συστηματικά. Είναι καιρός λοιπόν να μας γνωρίσετε, να δείτε τον κόσμο μέσα από τα δικά μας μάτια και να μας αποδεχτείτε όπως τις υπόλοιπες διαφορετικότητες. Εξάλλου «Αν θες να μάθεις πραγματικά τι είναι αυτισμός, ρώτησε έναν αυτιστικό». Είμαστε μια ομάδα ατόμων με διαφορετικές ιδιότητες και στόχο μας είναι η αποκατάσταση της διαστρεβλωμένης εικόνας του αυτισμού και η αποδοχή αυτού.
Σας προσκαλούμε λοιπόν την Τετάρτη 21 Μαρτίου και ώρα: 5:30 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας για να γνωρίσετε, να μάθετε, να αγαπήσετε και να δείτε τον αυτισμό μέσα από τα μάτια των αυτιστικών.
Η παρουσία σας θα είναι χαρά για εμάς, γιατί γνωρίζουμε καλά ότι κάθε φορά που έστω ένας άνθρωπος θα ενδιαφερθεί να μας ακούσει, ο κόσμος αυτόματα γίνεται λίγο φιλικότερος για εμάς τους αυτιστικούς.

Η φωνή μας μετράει.
Ευχαριστούμε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας και ιδιαίτερα τον κύριο Διευθυντή Γεώργιο Κύλλα για την τιμή και την φιλοξενία του.
Τζέσυ Χριστοδουλίδου:
Αυτιστική Μητέρα Ζωγράφος
Σωτήρης Μπούσης:
Αυτιστικός Πατέρας Αγιογράφος
Στεφάνου Ηρώ:
Λογοθεραπεύτρια – Ειδ. Παιδαγωγός


 
Ηγουμενίτσα: «Ο κόσμος μέσα από την δική μου Θέα» Ηγουμενίτσα: «Ο κόσμος μέσα από την δική μου Θέα» Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 18, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες