• Επικαιρότητα

  Ο … Ιωάννης Καποδίστριας και ο Δήμος Φιλιατών - Του Δημήτρη Ζώη  Ιωάννης Καποδίστριας: "Αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν"!... Το ήθος και η αξιοπρέπεια του μεγαλύτερου πολιτικού ηγέτη στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας . Φιλότιμο, αυταπάρνηση, εργατικότητα, ταπεινοφροσύνη, εντιμότητα και το πιο σημαντικό πίστη και αυτοθυσία για την Πατρίδα !...

  Oμολογώ πως αναφέρομαι στον Κερκυραίο Πατριώτη Ιωάννη Καποδίστρια, που θα θυμηθούμε αυτές τις μέρες, για να πάω στις σημερινές χαμένες αξίες και στην πολύκροτη υπόθεση/καταγγελία για υπεξαίρεση μεγάλου χρηματικού ποσού, που πιθανότατα να ξεπερνούν τα 4,7 εκ.€ που βρήκαν οι ελεγκτές δημόσιας Διοίκησης, στον …καποδιστριακό δήμο Φιλιατών ( έγινε πριν περίπου 10 χρόνια) . «Βασανίστηκα» πάνω από 15 μέρες να γράψω κάτι σχετικό μετά την 5η αναβολή της δίκης του πρώην δημάρχου Φιλιατών Μηνά Ντουμάζιου που δόθηκε από το Εφετείο Κακουργημάτων Κέρκυρας τη 5η Μάρτη για τη 3η Δεκέμβρη. 
  Θυμίζω πως τον πρώην δήμαρχο Φιλιατών του ακριτικού νομού Θεσπρωτίας, για τους 2 Αντιδημάρχους που δε βρίσκονται στη ζωή, αλλά και την πρώην ταμία του Δήμου το κατηγορητήριο που βαρύνει είναι:

  - Υπεξαίρεση στην υπηρεσία ιδιαίτερα μεγάλου χρηματικού ποσού, από κοινού και κατ' εξακολούθηση.

  - Απιστία στην υπηρεσία, από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση με όφελος άνω των 150.000 ευρώ.  Δεν θα αναφερθώ στο κατηγορητήριο και το έλλειμμα του Δήμου Φιλιατών το οποίο είχε αποκαλυφθεί πριν από δέκα χρόνια . Δε θα αναφερθώ γιατί αφενός καλύφθηκε με κάθε λεπτομέρεια και τεκμηριωμένα από τον «ξενιτεμένο» συντοπίτη μου/μας Πέτρο Μίντζα που βασίστηκε στο πόρισμα –έκθεση των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης , κι αφετέρου, αργά ή γρήγορα, παρά τις όποιες κωλυσιεργίες, θα φτάσει και θα «ξεδιπλωθεί» η υπόθεση στις δικαστικές αίθουσες!... Δε θέλω να αναφερθώ στον άνθρωπο-γιατρό Μηνά Ντουμάζιο που σέβομαι .Τον γιατρό που πάντα στο Νοσοκομείο «βρίσκονταν». Ούτε στον άνθρωπο-γιατρό Μηνά Ντουμάζιο που ο εθισμός και το πάθος της …ρουλέτας και του καζίνο «τσαλάκωσαν» την αξιοπρέπειά του!... Ωστόσο όμως είμαι περίεργος να μάθω από τους πολιτικούς του φίλους ή κάποιους συντοπίτες μου, πώς δικαιολογούν και πώς κρίνουν αυτά τα φαινόμενα διασπάθισης δημοσίου χρήματος και κακοδιαχείρισης που αποδείχτηκαν στο Δήμο Φιλιατών από τους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης που φτάνουν μερικά εκατ. €. Φαινόμενα κακοδιαχείρισης, διαφθοράς και «ίσως» συγκάλυψης που δεν σταματούν στον πρώην δήμαρχο Μηνά Ντουμάζιο!... Ρωτώ, πώς δικαιολογούνται και πώς κρίνονται όλα αυτά τα φαινόμενα της νεοελληνικής «κλεπτοκρατίας» που αφέθηκαν να δημιουργηθούν κι από το πολιτικό μας σύστημα κι έκαναν την Τοπική Αυτοδιοίκηση «πρωταθλήτρια» στα φαινόμενα διαφθοράς.

  Για να προλάβω κάποιους που θα προσπαθήσουν να δικαιολογήσουν νοσηρές κι απαράδεκτες νοοτροπίες, μόνο το έτος 2016 οδηγήθηκαν 1.688 σοβαρές περιπτώσεις διαφθοράς και κακοδιαχείρισης στην Ελλάδα στον Εισαγγελέα. Παράλληλα το 2016 η Ελλάδα βρίσκονταν στην 69η θέση παγκοσμίως σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Διαφάνειας που παρατήρησε πως σε σχέση με το 2015 που η Ελλάδα βρίσκονταν στην 58η θέση, αυξήθηκε ο αριθμός της «μικροδιαφθοράς»!...

  Κι όλα αυτά, αν κι ορισμένοι ψάχνουν ακόμα για βολικές μεταθέσεις ευθυνών, μας έφεραν στην Ελλάδα «μνημόνια», απώλεια της Εθνικής μας ανεξαρτησίας κι αξιοπρέπειας, οδήγησαν πάρα πολλούς να φεύγουν για τη Γερμανία αλλά κυρίως οδήγησαν σ΄αυτό το κατάντημα την Πατρίδα μας. Κι ας πούμε αλήθειες. Τις μικρότερες ευθύνες έχουν οι …σημερινοί μαθητευόμενοι μάγοι που πίστεψαν πως είναι οι … Χάρυ Πότερ!...

  Στο δήμο Φιλιατών οι εναπομείναντες «Ακρίτες» της Θεσπρωτίας «σηκώνουν σταυρό», ζώντας την κόλαση των απαιτήσεων μιας ανάλγητης κυβέρνησης που περηφανεύεται για τα «ματωμένα πλεονάσματα». Αυτοί οι «Ακρίτες» αδιαφορούν για τα «κοινά» του δήμου γιατί όλοι οι Δημότες ,αυτοί που ζουν στο δήμο Φιλιατών, αλλά κι εμείς οι «Ξενιτεμένοι», καλούμαστε να μαζέψουμε τα …συντρίμμια όλης αυτής της κακοδιαχείρισης ,της σαπίλας και των νοσηρών νοοτροπιών που διαχρονικά εμπεδώθηκαν. Μέσω των υψηλών δημοτικών τελών οι Δημότες, μόνιμοι κάτοικοι και «Ξενιτεμένοι», πληρώνουν τις ανούσιες και στείρες πολιτικές αντιπαραθέσεις των περασμένων ετών που έφεραν αυτό το κατάντημα στο Φιλιάτι.

  Σήμερα οι υπέρογκες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη είναι αποτέλεσμα κυρίως όλων αυτών που ανέφερα παραπάνω. Κι έχω την αίσθηση πως έπεται συνέχεια!... Είναι βέβαιο η ραγδαία πληθυσμιακή συρρίκνωση, η εγκατάλειψη του ακριτικού δήμου αλλά κυρίως η διακομματική πολιτική φτώχεια που παρατηρείται θα φανερώσει τόσο στο Φιλιάτι όσο και στον ευρύτερο δήμο κι άλλα προβλήματα.

  Αντικρίζοντας αυτή τη ζοφερή κατάσταση … ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ !...


  Δεν υπάρχουν σχόλια

  loading...

  Post Top Ad

  http://picasion.com/
  Image and video hosting by TinyPic
  Image and video hosting by TinyPic
  Image and video hosting by TinyPic

  Post Bottom Ad