Η Τ.Ε ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας για τις έρευνες πετρελαίουΜετά απο «πρόσκληση» του Δημου Ηγουμενίτσας ο περιοδεύων θίασος της κυβέρνησης μαζί με τους εκπροσώπους των πολυεθνικών ,αφού πέρασαν απ τα χωριά των Ιωαννίνων ήρθαν να μας πείσουν ότι η διαδικάσια της έρευνας για τους υδρογονάνθρακες και η εξόρυξή τους θα μας κάνει «εθνικά υπερήφανους» και πλούσιους .

Βέβαια εμείς ξέρουμε ότι όπου οι πολυεθνικές εταιρείες του πετρελαίου πάτησαν το πόδι τους , ο λαός το πληρώσε με αίμα , φτώχια και οικολογική καταστροφή.

Δε διστάζουν μπροστά στο κέρδος τους να βάλουν γειτονικούς λαούς να σκοτωθούν, να καταστρέψουν πολιτιστικά και περιβαλλοντικά μνημεία (Νατούρα) και να οδηγήσουν τους εργαζόμενους σε μισθούς πείνας και εργασιακές συνθήκες μεσαίωνα .

Το σιγουρό είναι οτι αυτός ο καλοπληρωμένος θίασος της κυβέρνισης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ μαζί με τους εκπροσώπους των πολυεθνικών του θανάτου και τους κολαούζους τους στην τοπική αυτοδιοίκηση (Δήμο, Περιφέρεια) δεν έπεισε κανένα με τις απαντήσεις που έδωσε, μόνο έφερε το αντίθετο αποτέλεσμα στους εργαζόμενους και τους αγρότες που παραβρέθηκαν στη φιέστα και τους οδήγησε να καταλάβουν ότι χρειάζεται ένα πλατύ μέτωπο αγώνα και ανατροπής που θα βαλεί φρένο στα σχέδία τους.

Παλεύουμε να ζήσουυμε με αξιοπρέπεια στον τόπο μας ,να κάνουμε εμείς κουμάντο για το πώς θα διαχεριστούμε τους φυσικούς πόρους, για αναζήτηση εναλλακτικων πηγών ενέργειας για ειρήνη στην περιοχή μας .

Τ.Ε ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας


Η Τ.Ε ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας για τις έρευνες πετρελαίου  Η Τ.Ε ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας για τις έρευνες πετρελαίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 12, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Blog Pop-up

Σελίδες