Ήπειρος: Δείτε τους 14 δήμους που ξεκινά τη νέα σχολική χρονιά η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευσηΠρεμιέρα τον προσεχή Σεπτέμβριο σε 14 δήμους της Ηπείρου στη δίχρονη υποχρεωτική φοίτηση των νηπίων, που θα συμπληρώσουν την 31η Δεκεμβρίου του 2018 την ηλικία των 4 ετών. 
Πανελλαδικά ο νέος θεσμός θα εφαρμοστεί από το σχολικό έτος 2018-2019 σε 184 δήμους και σε βάθος τριετίας η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση θα γίνει υποχρεωτική σε όλους τους δήμους. 
Ειδικότερα, θα ενταχθεί στο πλαίσιο της υποχρεωτικής ενιαίας 14χρονης εκπαίδευσης, που αποτελεί διαχρονικό αίτημα των εκπαιδευτικών, των παιδαγωγών και των γονέων. 
Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση υπεγράφη από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, μετά από ομόφωνη θετική εισήγηση των Τριμερών Επιτροπών και των Περιφερειακών Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε εφαρμογή του άρθρου 33 του νόμου 4521/2018. 
Σύμφωνα με τον νόμο, η φοίτηση των νηπίων, που συμπληρώνουν την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής την ηλικία των 4 ετών, γίνεται υποχρεωτική σταδιακά από το ερχόμενο σχολικό έτος και σε κάθε περίπτωση εντός τριετίας, κατά δήμους, οι οποίοι ορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών και ύστερα από εισήγηση των οικείων Περιφερειακών Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 
Η σχετική εισήγηση διατυπώνεται μετά από γνώμη της τριμερούς Επιτροπής. 
Η Τριμερής Επιτροπή αποτελείται από τους οικείους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως Προέδρους, τους οικείους Δημάρχους και τους Προέδρους των οικείων Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως μέλη.
Αναλυτικά στην Ήπειρο -ανά Περιφερειακή Ενότητα- ο πίνακας των Νηπιαγωγείων ανά Δήμο έχει ως εξής:

Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ
Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΣΟΒΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ
Π.Ε. ΑΡΤΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ
Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΓΑΣ


 
Ήπειρος: Δείτε τους 14 δήμους που ξεκινά τη νέα σχολική χρονιά η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση Ήπειρος: Δείτε τους 14 δήμους που ξεκινά τη νέα σχολική χρονιά η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 25, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες