• Επικαιρότητα

  Στο Βασιλικό Ηγουμενίτσας εορτάστηκε πανηγυρικά η Ζωοδόχος Πηγή

   
  Στο Βασιλικό Ηγουμενίτσας εορτάστηκε πανηγυρικά, με διήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις, η Ζωοδόχος Πηγή, στο όνομα της οποίας είναι αφιερωμένος ο κεντρικός ναός. 
  Στον εσπερινό προεξήρχε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Ηγουμενίτσας, πρωτοπρεσβύτερος-θεολόγος π. Ελευθέριος Κωνσταντής, ο οποίος ήταν επίσημα προσκεκλημένος, πλαισιούμενος από το δραστήριο και ευλαβή εφημέριο της ενορίας π. Χρήστο Γεωργίου και άλλους κληρικούς. 
  Εν συντομία κήρυξε ο πρεσβύτερος-θεολόγος π. Ηλίας Μάκος, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι από το στάδιο των ζωντανών νεκρών, που είμαστε, οφείλουμε να περάσουμε στο στάδιο των αναστημένων ζωντανών. 
  Και πρόσθεσε: 
  Η ψυχή ζητά ανάσταση. Ζωή χωρίς ανάσταση, δεν είναι ζωή. Και την ανάσταση των ψυχών, κανείς άλλος δεν μπορεί να την κατορθώσει, ούτε ιδεολογίες ούτε συστήματα, παρά ο αναστημένος Χριστός. 
  Προς το τέλος του Εσπερινού, μετά την αρτοκλασία, λιτανεύτηκε η εικόνα της Ζωοδόχου πηγής στους δρόμους του χωριού. Ανήμερα τελέστηκε όρθρος και θεία λειτουργία μετά αρτοκλασίας. 
  Στα λειτουργικά δρώμενα παρέστησαν οι βουλευτές Μάριος Κάτσης και Βασίλης Γιόγιακας, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γεώργιος Καψάλης κ. ά. 


   

  Δεν υπάρχουν σχόλια

  loading...

  Post Top Ad

  http://picasion.com/
  Image and video hosting by TinyPic
  Image and video hosting by TinyPic
  Image and video hosting by TinyPic

  Post Bottom Ad