Θεσπρωτία: Είμαστε ανίκανοι να τους εκμεταλλευτούμε...


Ανίκανοι.
Απλά ανίκανοι.
Αυτό είμαστε και αυτό απαντάει σε προηγούμενη δημοσίευσή μας με τίτλο "Γιατί δεν τους εκμεταλλευόμαστε".

Είμαστε ανίκανοι να αντιληφθούμε ποιοι προσφέρουν ανιδιοτελώς.
Είμαστε ανίκανοι να εκμεταλλευτούμε το μεράκι και τη "λόξα" ανθρώπων, που για να διαφημίσουν τον τόπο μας, έχουν τη "διαστροφή" να ξεκινάνε τα μεσάνυχτα και παίρνουν τα βουνά,ώστε να προλάβουν να αποθανατίσουν με το φακό τους, κάτω από τη σκέπη του γαλαξία, ένα μνημείο που η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Σουλίου, έχουν διαθέσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την αναστήλωσή του και την ανάδειξή του, .

Και ενώ το βράδυ του Σαββάτου βρέθηκαν στον βυζαντινό οικισμό της Οσδίνας, στις Πέντε Εκκλησιές του Δήμου Σουλίου, ο φωτογράφος Γιώργος Μαλαμίδης, μαζί με τον αστροφωτογράφο Κωνσταντίνο Τσέκα, για να αποθανατίσουν τον γαλαξία πάνω από το μνημείο, κάποιοι είχαν διαφορετική άποψη.

Κάτοικος της περιοχής, βλέποντας φώτα στην περιοχή, ειδοποίησε την αστυνομία, ορθά, φοβούμενος την περίπτωση πως κάποιος να ήθελε να κάνει ζημιά στο μνημείο.

Στο σημείο έφτασε περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς, ορθά και πάλι, θέλοντας να εξακριβώσει τα άτομα που βρισκόταν στο σημείο.

Και ενώ οι φωτογράφοι έδειξαν στους αστυνομικούς τις ταυτότητες τους και τους εξήγησαν τον λόγο για τον οποίο βρισκόντουσαν στο σημείο, τα αστυνομικά όργανα θεώρησαν απαραίτητο να τους προσαγάγουν στο Αστυνομικό Τμήμα της Παραμυθιάς για εξακρίβωση στοιχείων.

Τελικά, το μόνο που καταφέρανε, είναι να στερήσουν από όλους μας, μία ακόμα μοναδική φωτογραφική στιγμή, αλλά κυρίως να αποθαρρύνουν τα παιδιά, από το να συνεχίσουν να μας χαρίζουν μοναδικές εικόνες, ταξιδεύοντας το μικρό νομό μας, στα πέρατα της Ελλάδας και του πλανήτη.

Ντροπή....



Θεσπρωτία: Είμαστε ανίκανοι να τους εκμεταλλευτούμε... Θεσπρωτία: Είμαστε ανίκανοι να τους εκμεταλλευτούμε... Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 20, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.