Δωδωναία Εκπαιδευτήρια: «Αχέροντας: Μύθος και πραγματικότητα»


 
Τις πηγές του ποταμού Αχέροντα στην περιοχή της Γλυκής και τη Νεκρόπολη (νεκρομαντείο) επισκέφτηκαν μαθητές από το Γυμνάσιο των Δωδωναίων Εκπαιδευτηρίων, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής δράσης του Κ.Π.Ε. Φιλιατών με τίτλο «Αχέροντας: Μύθος και πραγματικότητα». 
Η επίσκεψη είναι ενταγμένη στα Περιβαλλοντικά και Πολιτιστικά προγράμματα που πραγματοποιούνται στο σχολείο κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά. 
Τα παιδιά ενημερώθηκαν από τους αρμόδιους του Κ.Π.Ε. για τη χλωρίδα και την πανίδα του ποταμού και της γύρω περιοχής, για τους κινδύνους που απειλούν το οικοσύστημά της, καθώς και για τη σύνδεση του ποτάμιου περιβάλλοντος με τον μυθικό κόσμο και την ιστορική πραγματικότητα. 
Οι μαθητές περπάτησαν δίπλα στα διάφανα νερά του ποταμού, σε μονοπάτια ξεχωριστής φυσικής ομορφιάς, παρατήρησαν τη βλάστηση, το αναβλύζον από τις πηγές τού Αχέροντα νερό και, τέλος, εντυπωσιάστηκαν από τη λαξευμένη στον βράχο υπόγεια κρύπτη του Νεκρομαντείου.
Όταν, λοιπόν, η παρατήρηση συναντά την ψυχαγωγία, σε ένα χώρο όπου ο πολιτισμός, η ιστορία και το φυσικό οικοσύστημα συνυπάρχουν αρμονικά, τότε μετατρέπεται σε ουσιαστική γνώση και παιδεία!


 
Δωδωναία Εκπαιδευτήρια: «Αχέροντας: Μύθος και πραγματικότητα» Δωδωναία Εκπαιδευτήρια: «Αχέροντας: Μύθος και πραγματικότητα» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 04, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες