Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας για την αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη στην Ήπειρο



Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας σε Έκτακτη συνεδρίασή του την Τρίτη 8 Μαΐου, με θέμα: Διατύπωση θέσης επί του Σχεδίου Νόμου για τη συγχώνευση του ΤΕΙ Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, συζήτησε για το σχετικό νομοσχέδιο που βρίσκεται σε διαβούλευση και αποφάσισε τη δημοσίευση του κάτωθι ψηφίσματος:

(Απόφαση Δ.Σ. 145/2018)

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας αφού ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ ότι:

Η πρόταση για το πανεπιστήμιο “Ιωαννίνων” ενώ φαίνεται να έχει λογική αποκέντρωσης και ανάπτυξης, διακρίνεται από ασάφειες και αδικίες, δεν αξιολογεί τα πλεονεκτήματα και τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής και στην ουσία κάνει αποκλεισμούς, αφού αναπτύσσεται στις τρεις από τις τέσσερις πρωτεύουσες των νομών της περιφέρειας Ηπείρου. Η τέταρτη πρωτεύουσα αποκλείεται, τουλάχιστον, για το άμεσο μέλλον.
Είναι αδιανόητο να κάνει εγγραφές τη νέα χρονιά το τμήμα του ΤΕΙ που καταργείται, όπως επίσης ενώ έχει φοιτητές, να καλούνται οι καθηγητές να κάνουν άμεσα αίτηση μετάταξης, δημιουργώντας έτσι κενά στο εκπαιδευτικό προσωπικό και προκαλώντας τεράστια σύγχυση.
Είναι αντιφατικό να ιδρύει στην μία παράγραφο πανεπιστημιακό τμήμα στην Ηγουμενίτσα το νωρίτερο το 2019-2020 και στην άλλη παράγραφο να καλεί τη σύγκλητο να το Ιδρύσει όταν και αφού υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.

ΖΗΤΑΕΙ:

· Να ιδρυθεί και να λειτουργήσει άμεσα το πανεπιστημιακό τμήμα Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας στην Ηγουμενίτσα.

· Να υιοθετήσει ο Υπουργός την ακαδημαϊκή άποψη, ότι το τμήμα Διοίκησης επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου μπορεί να μετεξελιχθεί σε πανεπιστημιακό τμήμα διαπολιτισμικής επικοινωνίας, καθώς υπάρχουν ήδη οι υποδομές και το προσωπικό που θα στηρίξουν το νέο τμήμα.

Καλεί όλους τους φορείς σε ενότητα.

Το παρόν ψήφισμα να κοινοποιηθεί στον αρμόδιο Υπουργό και στον Πρωθυπουργό.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΔΟΝΑΤΟΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας για την αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη στην Ήπειρο Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας για την αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 09, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.