Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο ενάντια στα πετρέλαια




Στην διοργάνωση πανηπειρωτικού συλλαλητηρίου προχωρούν κινήσεις και ομάδες πολιτών που αντιτίθενται στο πρόγραμμα για τον εντοπισμό και την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην περιοχή.

Η συγκέντρωση προσδιορίστηκε για την Παρασκευή 1 Ιουνίου, στις 6 το απόγευμα, έξω από το περιφερειακό μέγαρο.

Η «Πρωτοβουλία Πολιτών» απευθύνει κάλεσμα σε πολίτες, φορείς, σωματεία, πολιτιστικούς συλλόγους, τοπικές κοινωνίες, εργατικά κέντρα και κόμματα να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση της 1ης Ιουνίου.

Στην ανακοίνωσή τους μεταξύ άλλων τονίζουν:

"Οι τοπικοί άρχοντες, μετά τις αντιδράσεις των πολιτών, αποφεύγουν να πάρουν θέση, καίτοι αρχικά διατυμπάνιζαν την πετρελαϊκή δραστηριότητα ως σωτήρια για την περιοχή. Η αλλαγή αυτή οφείλεται στη διεύρυνση του μετώπου συλλογικοτήτων και πολιτών και στο γεγονός ότι οι τοπικές κοινωνίες αντιλαμβάνονται πως δεν θα έχουν εν τέλει κανένα οικονομικό όφελος. Εξάλλου, είναι σαφές ότι η Ήπειρος θα απολέσει την ταυτότητά της και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, αφού θα υποβαθμιστεί το φυσικό και το θαλάσσιο περιβάλλον και κάθε ποιοτική παραγωγική δραστηριότητα. Βασικό σύνθημα παραμένει το «Έξω τα πετρέλαια από την Ήπειρο», ενώ το βλέμμα των «Πρωτοβουλιών» είναι στραμμένο και στο Ιόνιο, όπου αναμένεται οι πολυεθνικές εταιρίες, μετά την «άδεια» της κυβέρνησης, να ξεκινήσουν τις έρευνες".


 
Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο ενάντια στα πετρέλαια Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο ενάντια στα πετρέλαια Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 06, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.