Απάντηση Παπαρούνα στην Λ.Σ. Ηγουμενίτσας: "Για να συνεννοηθούμε… "



Προ ημερών, με αφορμή τη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ηγουμενίτσας, έθεσα ερώτημα προς τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας, σχετικά με την υλοποίηση του προγράμματος για τη δίχρονη φοίτηση των νηπίων από την ηλικία των 4 ετών για το σχολικό έτος 2018-2019. Ζητούσα να μας εξηγήσει ο Δήμαρχος τον λόγο που ο Δήμος δεν συμπεριελήφθη στο πρόγραμμα άμεσα, όπως θα συνέβαινε αν ο εκπρόσωπός του είχε θετική γνώμη, όπως είχαν οι εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Καλούσα δε το Δημοτικό Συμβούλιο λόγω του κατεπείγοντος, να πάρει θετική απόφαση με σκοπό, έστω και την ύστατη στιγμή να επιδιωχθεί να προστεθεί στο πρόγραμμα και ο Δήμος Ηγουμενίτσας.

Αντί του Δημάρχου απάντησε …το ΚΚΕ. Σε μία σελίδα καταγγελτική για την πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αφού αναφέρει για την εκπαιδευτική ανισότητα στα μεγάλα αστικά κέντρα …καταγγέλει την συγκυβέρνηση «που ενώ εξαγγέλλει την υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή, αποκλείει παιδιά από αυτήν».

Για την ταμπακιέρα αναφέρει: «Προφανώς υπάρχουν ευθύνες και στην Δημοτική Αρχή της Ηγουμενίτσας επειδή δεν αποκαλύπτει και δεν αντιπαλεύει αυτήν την πολιτική».

Και πιο κάτω: «Απαιτούμε να εφαρμοστεί η Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή για όλα τα παιδιά των συγκεκριμένων ηλικιών στο δήμο Ηγουμενίτσας και σε όλη τη χώρα!»

Εξηγήσεις από τον Δήμαρχο για την συγκεκριμένη αρνητική του θέση δεν ζητούνται!

Συμπέρασμα: αν υπήρχε ομόφωνη απόφαση της επιτροπής και είχε ενταχθεί ο Δήμος Ηγουμενίτσας στην άμεση εφαρμογή του προγράμματος θα φοιτούσαν όλα τα νήπια του Δήμου Ηγουμενίτσας στην Προσχολική Αγωγή. Όπως βεβαιώνουν τόσο η Πρωτοβάθμια όσο και η Περιφερειακή εκπαίδευση οι χώροι και το εκπαιδευτικό προσωπικό επαρκούν πλήρως για να τεθεί σε λειτουργία άμεσα το πρόγραμμα.

Θα στερούνταν όμως κάποιοι την εύκολη κριτική και τον λάθος καταλογισμό.

Παπαρούνας Παύλος

Απάντηση Παπαρούνα στην Λ.Σ. Ηγουμενίτσας: "Για να συνεννοηθούμε… " Απάντηση Παπαρούνα στην Λ.Σ. Ηγουμενίτσας: "Για να συνεννοηθούμε… " Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 10, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.