Απίστευτο: Η εκκλησιαστική επιτροπή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, αρνείται την ένταξη των Μύλων Σουλίου σε πρόγραμμα για αναστύλωση




Συνέβη και αυτό. Ως γνωστόν, οι Μύλοι Σουλίου (οι οποίοι ανήκουν στην Μητρόπολη Παραμυθιάς), κινδυνεύουν με κατάρρευση και είναι θέμα χρόνου για την νομοτελειακή εξαφάνιση τους.

Σαν λύση προτάθηκε από την δημοτική αρχή, η ένταξη τους στο πρόγραμμα leader, για την αναστήλωση τους με προϋπολογισμό περίπου 100.000€ (75.000 από το πρόγραμμα + 25.000 περίπου από τον δήμο).

Για τον λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση παρουσία των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου και της εκκλησιαστικής επιτροπής του Ι.Ν Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στον οποίο ανήκει και χωροταξικά το μνημείο.

Και εκεί συνέβη το ανήκουστο, με την εκκλησιαστική επιτροπή να αρνείται την παρέμβαση του δήμου στο έργο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως στην ουσία δεν μπόρεσαν να αιτιολογήσουν την στάση αυτή, παραμόνο αναφέροντας πως επιθυμούν να προβούν μόνοι τους σε οποιαδήποτε παρέμβαση και αν συμβεί, κάτι όμως που δεν έχουν κάνει τα τελευταία 20 χρόνια και φυσικά χωρίς να μπορούν να εξηγήσουν πως θα το πετύχουν αυτό με δεδομένη την οικονομική κατάσταση που επικρατεί.

Στην ουσία, και για λόγους αρχής άλλα και για διαδικαστικούς λογούς, η σύνταξη του σχετικού φακέλου, θα πρέπει να εχει και την σύμφωνη γνώμη της Μητρόπολης, η οποία σημειωτέων δεν είναι αρνητική.

Έτσι τώρα η μονη λύση που υπάρχει, είναι η Μητρόπολη να πείσει την εκκλησιαστική επιτροπή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ώστε να σοβαρευτεί και προχωρήσει το αναγκαίο έργο για την διατήρηση του μνημείου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η όλη διαδικασία είναι αρκετά γραφειοκρατική, μιας και εμπλέκονται αρκετές υπηρεσίες και φορείς, αφού εκτός του δήμου και της Μητρόπολης, λόγο έχει και η εφορία νεότερων μνημείων.

Οι Μύλοι Σουλίου βρίσκονται σε σημείο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους στις πηγές του μυθικού ποταμού Αχέροντα και σύμφωνα με την παράδοση, χρησιμοποιούνταν από τους Σουλιώτες για να αλέθουν τα σιτηρά τους με τα νερά να πέφτουν στο ποτάμι από ύψος 15 μέτρων.


 
Απίστευτο: Η εκκλησιαστική επιτροπή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, αρνείται την ένταξη των Μύλων Σουλίου σε πρόγραμμα για αναστύλωση Απίστευτο: Η εκκλησιαστική επιτροπή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, αρνείται την ένταξη των Μύλων Σουλίου σε πρόγραμμα για αναστύλωση Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 11, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.