H συμμετοχή του λυκείου Παραμυθιάς στην «Βουλή των Εφήβων»




Όπως κάθε χρόνο-εδώ και δεκατρία πια χρόνια- το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνωνοργανώνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βουλή των Εφήβων».

Είναι μια ιδιαίτεραενδιαφέρουσα και εκπαιδευτική διαδικασία στην οποία συμμετέχουν μαθητές της Α’ και Β’Λυκείου με δικές τους εργασίες σε ηλεκτρονική μορφή σε δραστηριότητες ποικίλης μορφήςπου ορίζονται από το ‘Ιδρυμα .

Σκοπός είναι η ανάδειξη- τελικά μέσα από κλήρωση-εφήβων βουλευτών σε κάθε νομό της Ελλάδας ανάλογων σε αριθμό με τον αντίστοιχοαριθμό των αιρετών βουλευτών του νομού.

Η συμμετοχή για το Λύκειο Παραμυθιάς ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική και οδήγησε στην ανάδειξη ενός τακτικού έφηβου βουλευτή και αναπληρωματικού!

Στο ίδιο περίπου πλαίσιο και με τη λογική της ελεύθερης έκφρασης των καλλιτεχνικών περισσότερο ανησυχιών των εφήβων , το ίδιο πρόγραμμα έδωσε την ευκαιρία σε όλουςτους μαθητές του Λυκείου να συμμετέχουν σε τέσσερις διαγωνισμούς: λογοτεχνικό, μουσικό, δημιουργίας αφίσας και δημιουργίας σποτ.

Οι συμμετοχές έπρεπε να είναι αυστηρά πρωτότυπες και προϊόν καθαρά της…έμπνευσης των μαθητών!

Η δημιουργικότητα για το Λύκειο Παραμυθιάς ήταν σχετικά ζωηρή, καθώς υπήρξε συμμετοχήστο μουσικό διαγωνισμό με τραγούδι και στον λογοτεχνικό με ποιήματα.

Τα αποτελέσματατης διάκρισης στους διαγωνισμούς αυτούς δεν είναι γνωστά ακόμη, αλλά πέρα από τοόποιο αποτέλεσμα , η διάθεση και η ομορφιά της δημιουργίας και της έκφρασης των νέων μας είναι από μόνο του ένα πολύ ευχάριστο και ελπιδοφόρο γεγονός που το ζούμε και μας γεμίζει συγκίνηση και αισιοδοξία για το μέλλον!

Αξίζει να αναφερθεί ότι το τραγούδι με τοοποίο συμμετέχει το Λύκειο είναι δημιουργία των μαθητριών της Α’ Λυκείου Αναστασίου Βάνας, Γώγου Ευφροσύνης και Μπάλλα Ηλέκτρας, ενώ ποιήματα έχουν καταθέσει οιμαθητές της Α’ Λυκείου Μπότος Χρήστος και Τόκας Ανδρέας και οι μαθήτριες της Β’Λυκείου Δημητρίου Βασιλική και Τσίγγου Χάιδω.

Ευχόμαστε καλά αποτελέσματα!

Αξίζει να αναφερθεί ότι τακτικός έφηβος βουλευτής από το Λύκειο Παραμυθιάςαναδείχθηκε ο μαθητής της Α’ τάξης Φράγκος Χρήστος και αναπληρωματική η μαθήτρια της Α’ τάξης Αναστασίου Βάνα.

Οι μαθητές που θα διακριθούν και στους παραπάνωδιαγωνισμούς θα πάρουν μέρος μαζί με τους τακτικούς εφήβους βουλευτές ωςπροσκεκλημένοι στις εργασίες της ΚΓ’ Συνόδου της «Βουλής των Εφήβων» που θαπραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουλίου στην Αθήνα. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν σε όλες τις παραπάνωδιαδικασίες πέρα από το όποιο αποτέλεσμα!

Η συμμετοχή τους είναι το βραβείο τους!


 
H συμμετοχή του λυκείου Παραμυθιάς στην «Βουλή των Εφήβων» H συμμετοχή του λυκείου Παραμυθιάς στην «Βουλή των Εφήβων» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 11, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.