Ο απολογισμός της διοίκησης του Νοσοκομείου Φιλιατών για το 2017


Θα ήθελα να σας ενημερώσω για την λειτουργία – δράσεις έτους 2017 του Γ. Ν. – Κ.Υ Φιλιατών, καθώς και για τον σχεδιασμό για το τρέχον έτος στα πλαίσια ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας .
· Επετεύχθη η εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα αναφορικά με την λειτουργία του , παρέχοντας αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες.
· Θετικοί ισολογισμοί χρήσεως ετών 2013 – 2017
· Ολοκλήρωση μέρους διαγωνισμών ΕΣΠΑ σε συνεργασία με ΠΓΝΙ για το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας και παραλαβή του Εξοπλισμού
· Εκτέλεση προϋπολογισμού ετών 2013 -2017 εντός των προβλεπόμενων ορίων
· Ολοκλήρωση διαδικασιών πρόσληψης 3 θέσεων ιατρικού προσωπικού (προκήρυξη Ιούνιος 2016 ). Προσλήφθηκαν 1ΕΒ΄ Παθολογίας, 1 ΕΒ΄ Ω.Ρ.Λ./γίας και 1 ΕΒ΄ Ακτινοδιαγνωστικής.
· Τροποποίηση Οργανισμού ΓΝ Φιλιατών ( ΦΕΚ 3302/20-9-2017 τ. Β΄ ).
· Προσωρινή και οριστική παραλαβή από την Περιφέρεια Ηπείρου του ΤΕΠ του Νοσοκομείου στην Ηγουμενίτσα και απόδοση του στον φορέα λειτουργίας που είναι το ΓΝ Φιλιατών
· Διενέργεια άσκησης ετοιμότητας στα πλαίσια του σχεδίου Σώστρατος , στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, παρουσία κλιμακίου του ΕΚΕΠΥ.
· Διοργάνωση πιστοποιημένου σεμιναρίου Εξειδικευμένης Υποστήριξης της Ζωής (Immediate Life Support –ILS) σε συνεργασία με την ομάδα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναζωογόνησης
· Προκήρυξη διαγωνισμού και λειτουργία νέου κυλικείου.
· Αγορά μηχανημάτων ( από ίδιους πόρους ) :
1. Κλίβανος Αποστείρωσης ( Γαστρεντερολογικό Ιατρείο )
2. Γεννήτρια Ραδιοχειρουργικής ( χειρουργικό Τμήμα )
3. Φυγόκεντρος Μικρ/κού Εργαστηρίου
4. Εύκαμπτο Ω.Ρ.Λ./κό μικροσκόπιο
5. Monitor Καπνογραφίας

· Αποτελέσματα Γραφείου Κίνησης Ασθενών ( 5.000 νοσηλευθέντες, 15.000 ημέρες νοσηλείας, 38.000 εξετασθέντες στα Εξωτερικά Ιατρεία, 6200 συνεδρίες στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και 1.300 χειρουργεία )

Για το 2018 προβλέπεται να υλοποιηθούν τα κάτωθι :
· Λειτουργία του ΤΕΠ του Νοσοκομείου στην Ηγουμενίτσα ( υλοποιήθηκε ) .
· Συστέγαση άλλων δομών υγείας στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας ( υλοποιήθηκε )
· Μετεγκατάσταση Κέντρου Ψυχικής Υγείας ( υλοποιήθηκε )
· Ολοκλήρωση διαγωνισμών ΕΣΠΑ σε συνεργασία με ΠΓΝΙ για το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας ( εντός Ιουνίου )
· Προκήρυξη 16 θέσεων ιατρών κλάδου ΕΣΥ του Νοσοκομείου ( υλοποιήθηκε ) και διορισμός αυτών εντός του έτους ( σε εξέλιξη ) .
· Προμήθεια υπερήχων ( ακτινολογικού και καρδιολογικού ) μέσω ΠΔΕ ( αναμένεται η Απόφαση ένταξης από Υπουργείο Οικονομίας )
· Αγορά γεννητριών παραγωγής ιατρικού οξυγόνου με χρηματοδότηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων ( έχει υποβληθεί πρόταση σε interreg από 6η ΥΠΕ )
· Ανάπτυξη ιατρικού τουρισμού σε συνεργασία με φορείς της περιοχής λόγω της στρατηγικής θέσης της περιοχής (Αλβανία – Ιταλία )
· Συνεργασία με ΟΛΗΓ ΑΕ για την αναβάθμιση της κρουαζιέρας στην περιοχή.
· Αναβάθμιση λειτουργίας Οφθαλμολογικού Τμήματος
· Σύνδεση με Δίκτυο αποχέτευσης Δήμου Φιλιατών

Η Διοίκηση και το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου, με αίσθημα ευθύνης, θα συνεχίσουν να ανταποκρίνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας προς τους συνανθρώπους μας.

Μετά τιμής ,
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΔΕΡΔΕΜΕΖΗΣ


Ο απολογισμός της διοίκησης του Νοσοκομείου Φιλιατών για το 2017 Ο απολογισμός της διοίκησης του Νοσοκομείου Φιλιατών για το 2017 Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 15, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.