Τιμητική διάκριση στον πρωτοπρεσβύτερο-θεολόγο π. Ελευθέριο Κωναταντή












 
Ο πρωτοπρεσβύτερος-θεολόγος π. Ελευθέριος Κωνσταντής, προϊστάμενος του ναού της Ευαγγελίστριας Ηγουμενίτσας και Αρχιερατικός Επίτροπος περιφέρειας Ηγουμενίτσας, αναπτύσσει μια αξιέπαινη δραστηριότητα τόσο σε επίπεδο αναμόρφωσης της ενορίας του όσο και σε επίπεδο ποιμαντικό, κατηχητικό, κηρυκτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό κ.λπ. 
Αποδεικνύει με τα δρώμενα, που χρειάζονται κόπους και αγώνες, σχεδόν πάντα και "ξεβόλεμα", και από τα οποία προκύπτουν πολλές ωφέλιμες εμπειρίες, αλλά και χρήσιμα αποτελέσματα, ότι η χαρά και η ευφροσύνη του είναι ο Χριστός. 
Και σκοπός του είναι η μεταμόρφωση των ψυχών.
Αυτά και άλλα αναγνώρισε η Ακαδημία Κοινωνικών, Πολιτιστικών και Εθνικών Σχεδιασμών, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, και δια του προέδρου της, ενός πραγματικά φωτισμένου ανθρώπου, με αξιόλογες σπουδές και μεγάλη θητεία στην εκαπίδευση, αλλά κυρίως με εξαιρετικές αρετές, του πρωτοπρεσβύτερου π. Χαράλαμπου Στεφανόπουλου, διδάκτορα κοινωνιολογίας και φιλοσοφίας, και του απένειμε, την Κυριακή 10 Ιουνίου, στο ναό της Ευαγγελίστριας, τιμητική διάκριση. Και αυτή η βράβευση στο πρόσωπο του π. Ελευθερίου είναι στην ουσία ένα ανοικτό παράθυρο προς την αληθινή αποστολή του κληρικού, που δεν μπορεί παρά να είναι φορτισμένη με τη θεία χάρη και οι ορίζοντές της δεν πρέπει να είναι περιορισμένοι. 
Είναι μια άρρητη γεύση της καλής αλλοίωσης. 
Και ένα μήνυμα: "Ώρα ημάς του ύπνου εγερθήναι". 
Ώρα να ανανήψουμε. 
Ώρα να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, όπως το κάνει ο π. Ελευθέριος, ώστε να αρχίζουμε να πλουτίζουμε πνευματικά... 


 
Τιμητική διάκριση στον πρωτοπρεσβύτερο-θεολόγο π. Ελευθέριο Κωναταντή  Τιμητική διάκριση στον πρωτοπρεσβύτερο-θεολόγο π. Ελευθέριο Κωναταντή Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 15, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.