• Επικαιρότητα

  Αρχειοθετήθηκε από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης η προσφυγή των "Τσάμηδων" κατά της Ελλάδας...  Στο αρχείο έβαλε, δηλαδή δεν την εξετάζει, το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης την προσφυγή των "Τσάμηδων" κατά της Ελλάδας, που είχαν υποβάλλει πριν δύο χρόνια με αιτήματα: 
  α) να διερευνηθεί η διάπραξη εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, που έλαβαν χώρα από τις ελληνικές κυβερνήσεις την περίοδο 1913-1945, 
  β) να αναγνωρισθεί ότι συντελέσθηκε γενοκτονία κατά των "Τσάμηδων", βάσει των διατάξεων της Σύμβασης της Γενοκτονίας του 1948, 
  γ) να τους επιστραφεί όλη η ακίνητη περιουσία τους και 
  δ) να αναγνωρισθεί το δικαίωμα του επαναπατρισμού για όποιους εκδιώχθηκαν ή εκτοπίστηκαν. 
  Σύμφωνα με τον κ. Πέτρο Μηλιαράκη, που δικηγορεί στα Ανώτατα Ακυρωτικά Δικαστήρια της Ελλάδας και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια του Στρασβούργου και του Λουξεμβούργου (ECHR και GC- EU), "ως «διαδικασία», πέραν της πρόκλησης της προσφυγής, καθ’ εαυτή ήταν ανεπίδεκτη νομικής και δικαστικής εκτίμησης, καθώς άλλωστε ήταν και αλυσιτελής (δηλ. ανώφελη). Και τούτο γιατί το διεθνές αυτό Δικαστήριο δεν μπορεί να δικάσει οποιαδήποτε πράξη που έλαβε χώρα πριν την 1η Ιουλίου 2002". 
   Και προσθέτει:
  "Η οποιαδήποτε υπεράσπιση του λεγόμενου «Τσάμικου ζητήματος» δεν αφορά τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερα από υποστήριξη ναζιστών και εγκληματιών πολέμου. Υπ’ όψιν δε ότι η μεταπολεμική έννομη τάξη υπό την αιγίδα του Διεθνούς Στρατοδικείου, έχει ιδρύσει νομολογικές παραδοχές, όπου παρόμοια εγκλήματα, όπως εκείνα των "Τσάμηδων" δεν μπορεί να γίνονται ανεκτά από το σύγχρονο νομικό και πολιτικό πολιτισμό. 
  Να σημειωθεί η επιστροφή ακίνητων περιουσιών Ελλήνων πολιτών, που επιδιώκουν για «λογαριασμό» τους οι "Τσάμηδες", αφορά «θέμα» έμμεσου τρόπου διεκδίκησης ελληνικών εδαφών, μέσω ιδιωτικής περιουσίας. 
  Τα ακίνητα αυτά των Ελλήνων πολιτών στη Θεσπρωτία κατέχονται νομίμως, ενώ νομίμως έχουν δημευθεί λόγω της παρεπόμενης ποινής κατά των δωσιλόγων και εγκληματιών πολέμου, που η μεταπολεμική έννομη τάξη θέσπισε. 
  Αυτή η συγκεκριμένη κατηγορία εγκληματιών, στην οποία συμπεριλαμβάνονται οι "Τσάμηδες", συνέβαλε αποφασιστικώς ώστε να εξολοθρευτεί κυριολεκτικώς άμαχος πληθυσμός και όχι μόνο εμπόλεμοι.   Δεν υπάρχουν σχόλια

  loading...

  Post Top Ad

  http://picasion.com/
  Image and video hosting by TinyPic
  Image and video hosting by TinyPic
  Image and video hosting by TinyPic

  Post Bottom Ad