Μήνυμα του Μάριου Κάτση για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις



Σήμερα ξεκινούν οι πανελλήνιες εξετάσεις και θα ήθελα να ευχηθώ με όλη μου την καρδιά καλή επιτυχία σε όλες τις μαθήτριες και σε όλους τους μαθητές που συμμετέχουν. Γνωρίζω ότι η προσπάθεια για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι μια επίπονη δοκιμασία τόσο για τους μαθητές, όσο και για τις οικογένειες τους και τους εκπαιδευτικούς.

Από την άλλη, η ζωή δεν σταματά στα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων, ανεξάρτητα από τα ποια θα είναι αυτά. Ευκαιρίες και προκλήσεις παρουσιάζονται συνεχώς και απαιτούν διαρκή και προσηλωμένο αγώνα. Έχουμε ανάγκη τη νέα γενιά, τη δημιουργικότητά της, τη δυναμική της.

Οφείλουμε ως πολιτεία να ανασυγκροτήσουμε το χώρο της παιδείας, ώστε να ελαφρύνουμε τους μαθητές και τις οικογένειες τους από το δυσβάστακτο ψυχολογικό και οικονομικό βάρος των πανελληνίων εξετάσεων. Ενισχύοντας το δημόσιο δημοκρατικό σχολείο, καλλιεργώντας τη γνώση και την κριτική σκέψη, αναπτύσσοντας τη συναίσθηση της κοινωνικής ευθύνης.

Καλή δύναμη και καλή επιτυχία σε όλες και όλους.

Μήνυμα του Μάριου Κάτση για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις Μήνυμα του Μάριου Κάτση για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2018 Rating: 5

1 σχόλιο:

  1. Τι θα πει "απαιτούν διαρκή και προσηλωμένο αγώνα" κ. Βουλευτά? Ούτε ένα μηνυματάκι της πλάκας δε μπορείτε να γράψετε σωστά?.Προσήλωση στον αγώνα χρειάζεται. Όχι τίποτα άλλο αλλά ακούνε και διαβάζουν παιδιά που αυτή την ώρα διαγωνίζονται. Άσε δε που ο άλλος συνάδελφός σας Υπουργός του ΧΙΒ και του κόπι Πάστε μας τρέλανε χτες στην ΕΡΤ2 με τις εισερχόμενες εισροές και τις εξερχόμενες εισροές. Έλεος πια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σελίδες

Από το Blogger.