Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: "ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ"


Την καταβολή επιδόματος παραμεθορίου στα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν στις παραμεθόριες περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης, όπως θα ισχύσει στο εξής για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ζητεί ο Βασίλης Γιόγιακας με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. 
«Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών που συνυπέγραψε την τροπολογία για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, λέει τώρα ότι θα φέρει νέα τροπολογία για το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας. Περιμένουμε να τη δούμε στο νομοσχέδιο για τον “Κλεισθένη”» δήλωσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας. 
Ολόκληρη η Ερώτηση έχει ως εξής:

Προς τους:
κ. Υπουργό Εσωτερικών
κ. Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

ΘΕΜΑ: «Καταβολή επιδόματος παραμεθορίου στα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν στις παραμεθόριες περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης»

Με υπουργική τροπολογία (1640/89 4.7.2018) που κατατέθηκε και ψηφίστηκε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας το μηναίο επίδομα της περ. Ε’ του άρθρου 127 του Ν. 4472/2017 για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ) που υπηρετεί ή είναι αποσπασμένο στον Έβρο και στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου θα καταβάλλεται σε όλο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετεί σε περιοχές «με ιδιόμορφα χαρακτηριστικά», μεταξύ άλλων στις περιοχές Ηπείρου, Μακεδονίας και Θράκης. Η ρύθμιση αυτή αιτιολογείται και με την ανάληψη από το προσωπικό των περιοχών αυτών «ομοίων πρόσθετων καθηκόντων και υποχρεώσεων» όπως η φύλαξη των συνόρων, η διαχείριση των προσφυγικών ροών και η διαρκής ετοιμότητα «για πυρασφάλεια, δασοπυρόσβεση και άμεση ανταπόκριση σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών».

Μετά τη ρύθμιση αυτή εξαιρούνται πλέον από την καταβολή επιδόματος παραμεθορίου μόνο τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας (Ελληνική Αστυνομία, Πυροσβεστικό Σώμα, Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή) που υπηρετούν στις παραμεθόριες περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης, σε αρκετές εκ των οποίων λαμβάνουν χώρα καθημερινά επιχειρήσεις των τοπικών Λιμενικών και Αστυνομικών Αρχών για την αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης, του λαθρεμπορίου και της διακίνησης ναρκωτικών.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών φέρεται να έχει διαβεβαιώσει - μετά την ψήφιση της παραπάνω τροπολογίας που συνυπέγραψε - ότι θα καταθέσει άμεσα άλλη τροπολογία που θα καλύπτει το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας που υπάγονται στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Αν και πότε προτίθενται καταθέσουν νέα τροπολογία με την οποία τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν στις παραμεθόριες περιοχές της Ηπείρου, Μακεδονίας και Θράκης θα εντάσσονται στους δικαιούχους του επιδόματος της περ. Ε’ του άρθρου 127 του Ν. 4472/2017.


 
Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: "ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ" Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: "ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ" Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 06, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.