Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας για το τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα


Άπο 1η Οκτωβρίου του 2018 ιδρύεται το τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα ενώ προβλέπεται ότι τα μέλη ΔΕΠ του υπάρχοντος τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων(και πρώην Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών) εντάσσονται στο νέο τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας. Διασφαλίζεται η συνέχιση των σπουδών όσων ήδη φοιτούν και αυτών που θα εισαχθούν εφέτος στο υπάρχον τμήμα.

Τέλος, με τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που έφερε ο Υπουργός ύστερα από ομόφωνη πρόταση των φορέων, η λειτουργία του, έπειτα από τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του πανεπιστημίου ως ορίζει το αυτοδιοίκητο, τοποθετείται το αργότερο το ακαδημαϊκό έτος 2021-22 καθώς απαιτείται ένα εύλογο διάστημα να σχεδιαστεί με βιώσιμους όρους το νέο τμήμα και να στελεχωθεί με το κατάλληλο προσωπικό, πράξεις που απαιτούν και χρόνο και προσεχτικά βήματα.

Που είναι λοιπόν η αδράνεια για μια τόσο σημαντική υπόθεση;
Τι έχει να πει τώρα για όλα αυτά που με χαρά δημοσίευε οι ΟΝΝΕΔ Θεσπρωτίας;
Όσον αφορά για το ποιος θα είναι υπόλογος στον κόσμο της τοπικής κοινωνίας, οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά για την κυβερνητική απόφαση του έτους 2013 που με την μεταφορά του τμήματος ιχθυοκομιας- αλιείας όπου μεταφέρθηκε στο Μεσολόγγι, με το περίφημο σχέδιο Αθηνά που διέλυσε την ανώτατη εκπαίδευση.
Γι'αυτό λοιπόν μην βιάζεστε να βρείτε υπόλογο. Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί.
Ακόμη θυμόμαστε της υποσχέσεις που έμειναν στα χαρτιά με το τμήμα της οπτικής και οπτομετρίας.
Δεν ζούμε στην χώρα των λοτοφαγων.
Θυμόμαστε πολύ καλά τα κατορθώματα των προηγουμένων κυβερνήσεων, όπως επίσης και των πολιτικών προσώπων του τόπου.
Ωστόσο αξίζει να αναφέρουμε την θέση της Νέας Δημοκρατίας και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που είπαν όχι στο νέο τμήμα και μάλιστα το κατηγόρησαν ως αχρείαστο. Καλό θα είναι να απολογηθούν για την στάση τους.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας 


 
Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας για το τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας για το τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 02, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.