Ηγουμενίτσα: Δεν βάζουμε μυαλό - Του Σταύρου Κωστάρα




Με «τυχαίους» ελέγχους και μεμονωμένες παρεμβάσεις επιχειρεί να λύσει το ζήτημα της παράνομης ανάπτυξης καθισμάτων και λοιπών παραβάσεων η δημοτική αρχή!
Εκεί λοιπόν που ο αρμόδιος αντιδήμαρχος έπινε τον καφέ του κοιτώντας από το παράθυρο του γραφείου του, με το διαπεραστικό του βλέμμα εντόπισε και διαπίστωσε στην απέναντι πλευρά της πλατείας Δημαρχείου μια παράβαση που αφορούσε ένα υπερυψωμένο πατάρι.  Δεν δίστασε καθόλου! 
Άφησε τον παγωμένο του φρέντο, διέσχισε την πλατεία και διαπίστωσε από κοντά την υφιστάμενη παράβαση. 
Τάχιστα δε επέστρεψε στο γραφείο του και να διεκπεραιώσει τα νόμιμα και τιμωρήσει τον παραβάτη. 
Δεν κοίταξε ούτε καν στο διπλανό κατάστημα για να μπορέσει να διαπιστώσει ότι και αυτό είχε ακριβώς την ίδια παράβαση.
Δεν έστρεψε καν το βλέμμα του στον έμφορτο από τραπεζοκαθίσματα, αλλά και παγκάκια και κολώνες, πεζόδρομο, που καλύπτουν όλη σχεδόν την επιφάνεια και εμποδίζουν κάθε διέλευση οχήματος έκτακτης ανάγκης! 
Τόσο αυστηρά «προσηλωμένος» στο καθήκον του ήταν!
Είναι κατανοητό βέβαια ότι πρόθεσή του δεν ήταν να εφαρμόσει την νομιμότητα και να διαπιστώσει τις γενόμενες παραβάσεις. 
Αλλιώς δεν θα σταματούσε εκεί.
Μπορεί πάλι, εν μέσω καλοκαιριού και με την προεκλογική περίοδο να πλησιάζει, να το ξανασκέφτηκε και να μετάνιωσε. 
Που να δυσαρεστούμε τώρα τόσους καταστηματάρχες και τόσους ψηφοφόρους!
Βέβαια μπορεί και να σκέφτηκε ότι αν βάλουμε πρόστιμο επιλεκτικά σε έναν καταστηματάρχη θα το μάθουν οι υπόλοιποι θα τρομάξουν και θα συμμορφωθούν.
Αφήστε κύριοι τις δημοτικής αρχής τις «στοχευμένες» και σκόπιμες παρεμβάσεις. 
Η εφαρμογή της νομιμότητας δεν περιορίζεται σε όσους απλά μας «μπαίνουν στο μάτι»!
Αν πραγματικά θέλετε να λύσετε το ζήτημα ο τρόπος είναι γνωστός και δεν περιλαμβάνει έλεγχο σε έναν και μόνο «παρανομούντα»! 
Άλλωστε οι πολίτες δεν θα σας κατακρίνουν αν στο μέσο της τουριστικής περιόδου δεν προβαίνετε σε τόσους ελέγχους όσους θα έπρεπε.
Φροντίστε όμως να σώσετε τα λίγα δέντρα που, από ότι διαβάζω, κλαδεύονται νύχτα και εξαφανίζονται από τους δρόμους της πόλης. 
Φροντίστε δε οπωσδήποτε να εξασφαλίσετε την πρόσβαση ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ της πόλης σε ασθενοφόρα και οχήματα της πυροσβεστικής. 
Γιατί αν συμβεί κάτι και δεν υπάρχει πρόσβαση αλίμονο σας και αλίμονο σε αυτόν που θα την πληρώσει!


 
Ηγουμενίτσα: Δεν βάζουμε μυαλό - Του Σταύρου Κωστάρα Ηγουμενίτσα: Δεν βάζουμε μυαλό - Του Σταύρου Κωστάρα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 08, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.