Ο «ΟΙΚΟΣ ΕΝΟΧΗΣ» του Δήμου Φιλιατών - Του Σταύρου Κωστάρα



Θα μας ενημερώσει επιτέλους η δημοτική αρχή Φιλιατών τι γίνεται με την «αμαρτωλή» της Δημοτική Επιχείρηση?
Ποιοι ήταν τέλος πάντων οι υπεύθυνοι που την περίοδο 2000-2007 κατάφεραν μέσα από 2.192 φορολογικές παραβάσεις να βρεθούν μη αναγνωριζόμενες δαπάνες συνολικού ύψους 1.962.767,17 ευρώ και να επιβληθούν στην επιχείρηση αυτή από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές πρόστιμα ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ?
Ποιοι ήταν οι υπεύθυνοι που, την ίδια περίοδο 2000-2007, άφησαν απλήρωτο ΦΠΑ συνολικού ύψους 228.000,18 ευρώ και ποιος θα πληρώσει το ΦΠΑ αυτόν τον οποίο απαιτεί η αρμόδια φορολογική αρχή?
Ποιος ευθύνεται για το ότι οι αρμόδιες φορολογικές αρχές επέβαλαν δέσμευση περιουσιακών σε όλους, μέχρι και το 2016 προέδρους, ακόμη δηλαδή και σε εκείνους που δεν είχαν καμία ευθύνη για την «αμαρτωλή» αυτή περίοδο 2000-2007, αφού ο φορολογικός έλεγχος καθυστέρησε να ελέγξει τα πεπραγμένα κατά 9 ολόκληρα χρόνια (κατάσχεση βιβλίων το 2007 και ολοκλήρωση του ελέγχου της περιόδου αυτής το 2016)?
Ποιος θα πληρώσει επιπλέον τα 54.304,73 ευρώ που απαιτεί η περιφέρεια Ηπείρου να επιστραφούν ως αχρεωστήτως ή παρανόμως καταβληθέντα?
Τουλάχιστον ο δήμαρχος, αλλά και μερικοί από τους νυν δημοτικούς άρχοντες, ξέρουν πολύ καλά να μας ενημερώσουν αφού ήταν από τους άμεσα αρμόδιους την περίοδο εκείνη, και ως πρόεδροι της επιχείρησης αλλά και ως αντιδήμαρχοι και μέλη της διοίκησης του δήμου!
Διότι φτάσαμε να διαβάζουμε από κάτι βαλτούς δημοσιογράφους, οι οποίοι προσπαθούν να παραπληροφορήσουν το κοινό ότι ο δήμαρχος «κληρονόμησε» από την προηγούμενη δημοτική αρχή, την ΑΜΑΡΤΩΛΗ τέως ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ αυτής. Και ότι «δυστυχώς δεν μπορούσε να μη κάνει αποδοχή της «κληρονομιάς» ελέω νόμου!

Φυσικά ψεύδεται ως συνήθως η «ενημερωμένη πηγή» ξεχνώντας να αναφέρει ότι ο οικονομικός έλεγχος από την αρμόδια φορολογική αρχή έγινε για την περίοδο 2000-2007 κατά την οποία ένας από τους υπεύθυνους ήταν και ο νυν δήμαρχος με τους τότε και νυν συνεργάτες του!!! Χαρακτηρίζει δε πιθανώς με δόλο ο γράφων επ’ αμοιβή;;;; δημοσιογράφος ως «κατηγορούμενους» το σύνολο σχεδόν των διατελεσάντων προέδρων της με περισσότερο ή με λιγότερο σοβαρές κατηγορίες.
Είναι βέβαια πολύ γνωστό το γνωμικό που λέει ότι «Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει»! Αφού και ο δημοσιογράφος, που παραπληροφορεί το κοινό του, κόρακας ήταν!!!!
Ας πληροφορήσει λοιπόν η υπεύθυνη δημοτική αρχή τους δημότες της ότι ο δήμαρχος απλά «κληρονόμησε» το δημιούργημά του και τίποτε παραπάνω!!!!!

Το μόνο σωστό στο κατά παραγγελία δημοσίευμα είναι ότι στο τέλος του 2016 τοποθετήθηκαν (όπως προβλέπει ο νόμος) ορκωτοί λογιστές στην «ΑΜΑΡΤΩΛΗ» δημοτική επιχείρηση λόγω της απόφασης που λήφθηκε για λύση και εκκαθάρισή της.
Οι ορκωτοί λογιστές όμως δεν έχουν καμία σχέση με τις αμαρτίες της περιόδου 2000-2007 που καλούνται να διορθώσουν σήμερα κάποιοι πρόεδροι που δεν είχαν καμία ευθύνη κατά την περίοδο 2000-2007, οπότε έγιναν και τα παραπάνω αίσχη στην διαχείριση της δημοτικής επιχείρησης!
Στη αυτή τη χώρα ουδέποτε υπάρχουν υπεύθυνοι τελικά!!!!! Ούτε αυτοί οι οποίοι με την κακοδιαχείριση δημιούργησαν τα χρέη και τις φορολογικές παραβάσεις ούτε αυτοί που δεν έλεγξαν και δεν καταλόγισαν εγκαίρως τις ευθύνες σε όσους τους αναλογούν!
ΥΓ 1. Πλέον των ανωτέρω να μας απαντήσει δημοτική αρχή τι ακριβώς γίνεται με τις οφειλές της εν λόγω επιχείρησης προς το ΙΚΑ? Σε τι ποσό ανέρχονται αυτές? Από πληροφορίες μαθαίνω ότι συσσωρεύτηκαν στο ΙΚΑ (ΕΦΚΑ) χρέη τα οποία, μέχρι το τέλος του 2016, ανέρχονταν στο ποσό των 384.000 ευρώ περίπου!
Ποιοι είναι οι υπεύθυνοι που τις δημιούργησαν? Ονόματα τώρα κύριοι!! Για να λάμψει κάποια αλήθεια επιτέλους στα τόσα ψέματα που διαβάζουν οι δημότες σας στα μέσα παραπληροφόρησης!!! 




Ο «ΟΙΚΟΣ ΕΝΟΧΗΣ» του Δήμου Φιλιατών - Του Σταύρου Κωστάρα Ο «ΟΙΚΟΣ ΕΝΟΧΗΣ» του Δήμου Φιλιατών - Του Σταύρου Κωστάρα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 04, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.