Β. Γιόγιακας: «Χρειάζεται προσωπικό για να λειτουργήσει το νέο Τμήμα στην Ηγουμενίτσα»


Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για το νέο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων:

«Ο Υπουργός Παιδείας προσπάθησε να “χρυσώσει” το χάπι προβλέποντας την λειτουργία του νέου Τμήματος μέχρι το φθινόπωρο του 2021, αφού βεβαίως το αποφασίσει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου.

Εμείς όλο αυτόν τον καιρό επιμένουμε ότι η τεχνογνωσία και οι υποδομές του σημερινού Τμήματος δίνουν τη δυνατότητα ώστε το νέο Τμήμα να λειτουργήσει από το φθινόπωρο του 2019.

Αυτό προβλέπεται εξάλλου για άλλα οκτώ νέα τμήματα στα Γιάννενα, στην Άρτα και στην Πρέβεζα.

Συνιστώ λοιπόν στο συνάδελφο τοπικό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να μην πανηγυρίζει επειδή η Ηγουμενίτσα έμεινε η μόνη πρωτεύουσα στην Ήπειρο χωρίς νέο Τμήμα σε λειτουργία το 2019.

Και αντί να περιφέρει την αλαζονεία του, ας κοιτάξει αν και πότε θα γίνει πράξη η δέσμευση του Υπουργού Παιδείας να δώσει στο νέο Τμήμα 9 από τις 42 νέες θέσεις διδακτικού προσωπικού στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Το νέο Τμήμα θα λειτουργήσει πλέον, με τις γλώσσες που έχει σχεδιαστεί να περιλαμβάνει, μόνο αν κριθεί ότι έχει το προσωπικό που χρειάζεται, δηλαδή τουλάχιστον 18 μόνιμες θέσεις.

Σε αυτό πρέπει να επικεντρώσουμε τώρα τις προσπάθειές μας όλοι όσοι ενδιαφερόμαστε για το μέλλον της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό μας.

Και όχι σε προσωπικές επιθέσεις και σε ανούσιες θριαμβολογίες».


Β. Γιόγιακας: «Χρειάζεται προσωπικό για να λειτουργήσει το νέο Τμήμα στην Ηγουμενίτσα» Β. Γιόγιακας: «Χρειάζεται προσωπικό για να λειτουργήσει το νέο Τμήμα στην Ηγουμενίτσα» Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 04, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.