Β. Γιόγιακας: «Θα ενισχυθούν με προσωπικό οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ Αγροτών;» (+ΒΙΝΤΕΟ)

Την έκδοση των νέων συντάξεων μέσα σε 3 μήνες προανήγγειλε ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αναστάσιος Πετρόπουλος κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας με θέμα την επιτάχυνση της διαδικασίας απονομής συντάξεων από τον ΕΦΚΑ Αγροτών.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας τόνισε ότι μόλις 300 άτομα εργάζονται σήμερα στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ Αγροτών, από τους συνολικά 8.000 με 8.500 υπαλλήλους του ΕΦΚΑ και η όποια επίτευξη των στόχων που είχε βάλει το Υπουργείο το 2017 σχετικά με την απονομή συντάξεων οφείλεται σε εργασία εκτός ωραρίου υπαλλήλων στα περιφερειακά Τμήματα του ΕΦΚΑ Αγροτών. Σημείωσε επίσης ότι οι αιτήσεις για συντάξεις αναπηρίας, θανάτου και χηρείας που έχουν κατατεθεί μετά την 1/1/2017 προχωράνε με πολύ αργούς ρυθμούς καθώς οι διαθέσιμοι πόροι εξαντλούνται στην έκδοση πράξεων συνέχισης συντάξεων αναπηρίας παλαιότερων χρόνων. Προκειμένου να αυξηθεί ο χρόνος που το προσωπικό του ΕΦΚΑ Αγροτών διαθέτει για τις συντάξεις πρότεινε οι βεβαιώσεις ασφάλισης και ασφαλιστικής ενημερότητας να εκδίδονται μέσω της πλατφόρμας ψηφιακών υπηρεσιών του ΕΦΚΑ. Ζήτησε επίσης να προχωρήσουν οι αιτήσεις μετακίνησης προσωπικού από άλλους φορείς προς τον ΕΦΚΑ, σύμφωνα με το άρθρο 24 του νόμου 4488/2017 και οι οποίες εκκρεμούν από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο κ. Πετρόπουλος αναγνώρισε το θέμα της υποστελέχωσης του ΕΦΚΑ συνολικά και έδωσε έμφαση στη μείωση του αριθμού των εκκρεμών συντάξεων, από περίπου 30.000 στο τέλος του 2014 σε περίπου 16.000 τον Ιούνιο του 2018. Σημείωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η ψηφιακή οργάνωση του ΕΦΚΑ και μια σειρά πρωτοβουλιών που θα βελτιώσουν την εξυπηρέτηση των πολιτών και τους χρόνους έκδοσης των νέων συντάξεων , με στόχο όλες οι συντάξεις - με εξαίρεση τις διαδοχικές και τις διεθνείς - για τις οποίες έγινε αίτηση από το 2017 και μετά να εκδίδονται μέσα σε διάστημα 3 μηνών.


 
 
Β. Γιόγιακας: «Θα ενισχυθούν με προσωπικό οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ Αγροτών;» (+ΒΙΝΤΕΟ) Β. Γιόγιακας: «Θα ενισχυθούν με προσωπικό οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ Αγροτών;» (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 04, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.