CIA: Χώρα παραγωγής χασίς η Αλβανία και κόμβος διακίνησης




Βασική πηγή παραγωγής κάνναβης αλλά και κόμβο στον άξονα διακίνησης ναρκωτικών από τη Νοτιοδυτική Ασία, αποτελεί η γειτονική Αλβανία! Αυτό τουλάχιστον αναφέρεται στην έκθεση της CIA για τα Βαλκάνια, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα και προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης Ράμα. Στην έκθεση επισημαίνεται ότι η Αλβανία παραμένει μια προβληματική χώρα καθώς καλλιεργούνται μεγάλες εκτάσεις με χασίς ενώ αναφέρει ότι υπάρχουν ενεργές Αλβανικές οργανώσεις που διακινούν ναρκωτικά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ειδική μνεία κάνει στη νομιμοποίηση των εσόδων που προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες.

Αξιοσημείωτο είναι ακόμη ότι στην έκθεση αναφέρεται πως πέρα από την παραγωγή κάνναβης η Αλβανία αποτελεί σταθμό στην διακίνηση ναρκωτικών από τη Νοτιοδυτική Ασία και κόμβο στην βαλκανική διαδρομή διακίνησης ακόμη και κοκαΐνης από τη Νότια Αμερική που προορίζεται για τη Δυτική Ευρώπη.

Είναι κοινό μυστικό ότι η καλλιέργεια και η διακίνηση ναρκωτικών στην Αλβανία αποτελεί τον κινητήριο μοχλό για την οικονομία της χώρας.

Τα έσοδα μάλιστα από την εμπορία τροφοδοτούν και τον πολιτικό κόσμο της χώρας, θέμα που είχε αναδειχθεί με ένταση κατά την τελευταία προεκλογική περίοδο.

Μετά την δημοσίευση της έκθεσης πάντως, το Υπουργείο Εσωτερικών της Αλβανίας, θέλησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, υποστηρίζοντας ότι τα στοιχεία που περιέχει δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ισχυρίζεται μάλιστα ότι το περιεχόμενο είναι σχεδόν ίδιο με αυτό των προηγούμενων ετών! Προφανώς αγνοεί ότι η κατάσταση στην χώρα είναι ίδια με αυτή των προηγούμενων ετών… 
Άλλωστε στην Ήπειρο με τις κατασχέσεις τόνων σε ετήσια βάση, αυτό είναι ολοφάνερο!


 
CIA: Χώρα παραγωγής χασίς η Αλβανία και κόμβος διακίνησης CIA: Χώρα παραγωγής χασίς η Αλβανία και κόμβος διακίνησης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Αυγούστου 21, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.