Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊβάν ευχαριστεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την υποστήριξή του




Η έγκριση από την πλευρά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της έκθεσης για τις σχέσεις ΕΕ-Κίνας στις 12 Σεπτεμβρίου προτρέπει τον τερματισμό του στρατιωτικού εκφοβισμού από το Πεκίνο και εκφράζει την υποστήριξή του για τη διεθνή συμμετοχή της Ταϊβάν.

Η έκθεση, που εγκρίθηκε κατά τη σύνοδο ολομέλειας την ίδια ημέρα, επαναβεβαιώνει την υποστήριξη του ΕΚ για την ουσιαστική συμμετοχή της Ταϊβάν σε διεθνή όργανα συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Επαναλαμβάνει, επίσης, την υποστήριξη για μια διμερή επενδυτική συμφωνία μεταξύ Ταϊβάν και ΕΕ.

Υπογραμμίζοντας τις αντιφατικές πολιτικές εξελίξεις στην Ταϊβάν και την Κίνα, με μία πολυκομματική δημοκρατία από τη μία πλευρά και με ένα ολοένα αυταρχικό καθεστώς από την άλλη, η έκθεση καλεί επίσης την ΕΕ και τα κράτη μέλη της να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να προτρέψουν το Πεκίνο να απέχει από περαιτέρω στρατιωτική πρόκληση προς την Ταϊβάν και να θέτει σε κίνδυνο την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα.

Το ΕΚ εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για τη μονομερή απόφαση της Κίνας να αρχίσει να χρησιμοποιεί νέες διαδρομές πτήσεων στο Στενό της Ταϊβάν. Όλες οι εκατέρωθεν των στενών διαφορές πρέπει να επιλύονται με ειρηνικά μέσα βάσει του διεθνούς δικαίου, αναφέρει η έκθεση, προσθέτοντας ότι ενθαρρύνει την επανέναρξη του επίσημου διαλόγου μεταξύ Ταϊπέι και Πεκίνου.

Η έγκριση της έκθεσης από το ΕΚ αποδεικνύει την αναγνώριση της ελευθερίας και της δημοκρατίας της Ταϊβάν. Στον απόηχο της αύξησης του εκφοβισμού από την Κίνα, η Ταϊβάν παροτρύνει τις χώρες που συμμερίζονται τις ίδιες απόψεις να αντιμετωπίσουν ξεκάθαρα τις απειλές του Πεκίνου για την παγκόσμια τάξη και διεθνή ασφάλεια που βασίζονται σε κανόνες και να συνεργαστούν για να εξουδετερώσουν αυτές τις ενέργειες.

Την επόμενη ημέρα, το γραφείο της Προέδρου της Δημοκρατίας της Κίνας (Ταϊβάν) εξέδωσε επίσης μία δήλωση εκφράζοντας ευγνωμοσύνη προς το ΕΚ για την έγκριση της έκθεσης.

Ως υπεύθυνο μέλος της παγκόσμιας κοινότητας, η Ταϊβάν θα συνεχίσει να υποστηρίζει την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα και να εκπληρώνει τις διεθνείς υποχρεώσεις της, μέσω στενής συνεργασίας με χώρες που συμμερίζονται τις ίδιες απόψεις, ανέφερε το Γραφείο της Προέδρου. Προκειμένου να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της Κίνας, η Ταϊβάν θα υπερασπιστεί σθεναρά ενάντια σε κάθε παραβίαση της ελευθερίας και της δημοκρατίας της και θα διασφαλίσει την ευημερία του λαού της, πρόσθεσε.


Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊβάν ευχαριστεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την υποστήριξή του Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ταϊβάν ευχαριστεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την υποστήριξή του Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.