Τους συγγραφείς της Σίδερης παρουσίασε ο Πολιτιστικός Σύλλογος


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σιδέρης πραγματοποίησε στις 8 Αυγούστου τιμητική εκδήλωση για το έργο και την προσφορά Σιδεριτών συγγραφέων.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη γενέτειρα των συγγραφέων τη Σιδέρη και συγκεκριμένα στην μαγευτική τοποθεσία του χωριού, στον Αη Θανάση, δίπλα στο Παλαιό Δημοτικό Σχολείο που σύντομα θα λειτουργήσει σαν ξενώνας.
Από την τοποθεσία αυτή, παράλληλα με την εκδήλωση, οι ακροατές απολάμβαναν την καταπληκτική θέα με την κοιλάδα του Καλαμά και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα στα νερά του Ιονίου.
Πρωτίστως όμως πρέπει να τονισθεί με έμφαση ότι ήταν πολύ πετυχημένη η πρωτοβουλία του συλλόγου για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, αλλά και για την ανάθεση της εισήγησης και της παρουσίασης στην κυρία Ουρανία Μασούρα.
Η εκδήλωση αυτή είχε σκοπό, όχι μόνο να συμπληρώσει τις πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις του συλλόγου, αλλά να γνωρίσουν οι ακροατές ότι σε αυτό το μικρό χωριό γεννήθηκαν και μεγάλωσαν άνθρωποι που κατάγονται από φτωχούς ίσως και αγράμματους γονείς και κατόρθωσαν με την προσωπικότητά τους και μόνο, να συμβάλλουν τα μέγιστα στην ανάδειξη της λογοτεχνίας γενικά αλλά και της παράδοσης του χωριού τους ειδικότερα.

Οι τιμώμενοι συγγραφείς ήταν:
Γιώργος Κολιούσης - ένα βιβλίο 
Σταύρος Λάγγαρης - οχτώ βιβλία 
Παναγιώτης Παπασταύρου - δέκα βιβλία 
Κώστας Σπυρόπουλος - τρία βιβλία 
Δημήτριος Στραβέλης - ένα βιβλίο 
Χριστόδουλος Βαξεβάνος 
Ελένη Κύρκου-Σαφάκα

Αξίζουν συγχαρητήρια πρώτα-πρώτα σε όλους τους συγγραφείς αλλά και στο σύλλογο που είχε την καταπληκτική ιδέα της εκδήλωσης.
Ευχόμαστε να τους μιμηθούν και άλλοι σύλλογοι, γιατί σίγουρα κάθε χωριό θα έχει να αναδείξει ανάλογους αξιόλογους ανθρώπους.
Επίσης συγχαρητήρια ανήκουν και στην κυρία Ουρανία Μασούρα η οποία με το γλαφυρό της λόγο παρουσίασε τους συγγραφείς και το έργο τους, με τέτοιο τρόπο που κατέπληξε το ακροατήριο.


Τους συγγραφείς της Σίδερης παρουσίασε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τους συγγραφείς της Σίδερης παρουσίασε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 03, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.