Παραμυθιά: Απο το Σάββατο το τμήμα Ρομποτικής του ΦΟΠ




Τα προγράμματα Ρομποτικής του ΦΟΠ χωρίζονται στις κατηγορίες Junior, Senior, Advanced και Experts.

JUNIOR Robotics
Α – B ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Το Junior Robotics είναι το πρόγραμμα μαθημάτων που εισάγει τους μαθητές στον κόσμο της ρομποτικής. Πραγματοποιείται έτσι μια πρώτη επαφή με τον κόσμο της ρομποτικής και του STEM. Οι μαθητές θα μάθουν να συνεργάζονται ώστε να κατασκευάσουν απλά και ποικίλα μοντέλα. Θα αναπτύξουν με αυτόν τον τρόπο
κατασκευαστικές δεξιότητες και θα παρατηρήσουν – κατανοήσουν βασικές έννοιες από τον κόσμο των φυσικών επιστημών και της μηχανικής.

SENIOR Robotics
Γ -Δ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Το πρόγραμμα μαθημάτων Senior Robotics εμβαθύνει ακόμα περισσότερο στην μηχανική και τη φυσική. Δημιουργία και έρευνα μηχανικών μοντέλων. Θα μελετήσουν την αποδοτικότητα του μοχλού, της τροχαλίας και θα πειραματιστούν με τα γρανάζια. Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες θα εμπλουτίσουν το λεξιλόγιο τους με όρους μηχανικής και φυσικής. Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με νέους τρόπους προγραμματισμού. Τα μαθήματα γίνονται με την χρήση WeDo1.

ADVANCED Robotics
Ε – ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ – ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Το πρόγραμμα μαθημάτων Advanced Robotics θεωρείται το βασικότερο πρόγραμμα μαθημάτων, κατά το οποίο αρχικά εξοικειώνονται με το εκπαιδευτικό πακέτο Mindstorms EV3 καθώς έχει αρκετά πιο σύνθετα δομικά στοιχεία.
Πραγματοποιείται επίσης εισαγωγή στον προγραμματισμό, εξοικείωση με το προγραμματιστικό περιβάλλον του EV3 και εκμάθηση των βασικών δομών προγραμματισμού. Στη συνέχεια οι μαθητές θα εξασκήσουν την αλγοριθμική τους
σκέψη και θα εφαρμόσουν μαθηματικές πράξεις. Οι κατασκευές τους πλέον θα έχουν πιο ολοκληρωμένη μορφή πλησιάζοντας σε λειτουργικότητα πραγματικές ρομποτικές και μηχανικές κατασκευές που συναντούν στην καθημερινότητά τους.

EXPERTS Robotics
Οι μαθητές που έχουν ολοκληρώσει τους προηγούμενους κύκλους, είναι πλέον έτοιμοι και μπορούν να σχηματίσουν τη δική τους ομάδα. Το πρόγραμμα μαθημάτων αυτό έχει ως στόχο την προετοιμασία των ομάδων για τοπικούς, πανελλαδικούς ή διεθνείς διαγωνισμούς ρομποτικής.

Συχνές Ερωτήσεις

Τι είναι η Εκπαιδευτική Ρομποτική ; 
Η εκπαιδευτική ρομποτική αποτελεί ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον, όπου ο χρήστης (μαθητής) είναι σε θέση, με τη βοήθεια μιας απλής γλώσσας προγραμματισμού, να συνθέσει και να κατευθύνει μια τεχνολογική οντότητα, όπως για παράδειγμα ένα ρομπότ. Πέρα από την προφανή συμβολή της στον τεχνολογικό αλφαβητισμό των μαθητών, η εκπαιδευτική ρομποτική βρίσκει άμεση εφαρμογή στις φυσικές επιστήμες, στα μαθηματικά καθώς και στον τρόπο – μεθοδολογία επίλυσης προβλημάτων, ενώ ταυτόχρονα προάγει τη συνεργατική μάθηση, την αυτοπεποίθηση και τη δημιουργικότητα των μαθητών.

Από πόσα παιδιά αποτελείται το κάθε τμήμα; Τα τμήματα είναι ολιγομελή, και αποτελούνται από έξι έως εννέα παιδιά. Τα παιδιά εργάζονται ομαδικά, χωρισμένα σε ομάδες των δύο ή τριών παιδιών.

Τι υλικά χρησιμοποιούνται στην Εκπαιδευτική Ρομποτική; Χρειάζεται να αγοράσω κάτι; Στα μαθήματα χρησιμοποιούνται υλικά της σειράς Lego Education και laptops / tablets για τον προγραμματισμό τους. Παρέχουμε στους μαθητές όλα όσα χρειάζονται για το μάθημα, δεν χρειάζεται να αγοράσετε τίποτα επιπλέον.

Ποια τα οφέλη της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ; Η εκπαιδευτική ρομποτική βοηθά τα παιδιά να κατανοήσουν καλύτερα τις επιστημονικές έννοιες που διδάσκονται στο σχολείο. Λειτουργεί δηλαδή ως καταλύτης, που επιταχύνει τη διαδικασία της μάθησης. Επιπλέον, είναι μία εξαιρετικά ψυχαγωγική και δημιουργική δραστηριότητα. Έτσι τα παιδιά χτίζουν την πεποίθηση ότι η μελέτη των θετικών επιστημών είναι συναρπαστική! Τα παιδιά εργάζονται σε ομάδες, και έτσι αναπτύσσουν κοινωνικές δεξιότητες και πνεύμα συνεργασίας. Χρησιμοποιούν ταυτόχρονα το μυαλό τους και τα χέρια τους, αναπτύσσοντας έτσι τις νοητικές και κινητικές τους δεξιότητες. Ολοκληρώνουν έργα (projects) τα οποία και παρουσιάζουν, αναπτύσσοντας τις ικανότητές τους στην οργάνωση, στην επίλυση προβλημάτων και στην επικοινωνία.


 
Παραμυθιά: Απο το Σάββατο το τμήμα Ρομποτικής του ΦΟΠ Παραμυθιά: Απο το Σάββατο το τμήμα Ρομποτικής του ΦΟΠ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 04, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.