Δικαστικοί και δικηγόροι στη Θεσπρωτία εόρτασαν τον Διονύσιο Αεροπαγίτη


Δικαστικοί και δικηγόροι, καθώς και το διοικητικό προσωπικό των δικαστηρίων, αλλά και οι δικαστικοί επιμελητές εόρτασαν στη Θεσπρωτία τον προστάτη του δικαστικού σώματος Διονύσιο Αεροπαγίτη. 
Με πρωτοβουλία του δικηγορικού συλλόγου Θεσπρωτίας και ειδικότερα του δραστήριου διοικητικού συμβουλίου με επικεφαλής τον πρόεδρο Νίκο Μπέζα, υπήρξε εκκλησιασμός στο ναό της Ευαγγελίστριας. 
Κατόπιν αδείας του πρωτοπρεσβυτέρου-θεολόγου π. Ελευθέριου Κωνσταντή, που προεξήρχε της θείας λειτουργίας, προς τους λειτουργούς της Θέμιδας μίλησε ο πρεσβύτερος-θεολόγος π. Ηλίας Μάκος, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι 
"όταν βλέπουμε στον κόσμο πολλές αδικίες, ας μην αναρωτιόμαστε πού είναι η δικαιοσύνη του Θεού, γιατί ο Θεός λειτουργεί με άλλο τρόπο, με άλλα μέτρα. Δεν είναι εύκολος ο δρόμος του χριστιανού και είναι σπαρμένος με πολλές αδικίες. Τα πάντα όμως, αν αντιμετωπιστούν πνευματικά, μπορούν να μεταβληθούν σε μια δίκαιη ζωή, όπου θα κυριαρχεί ο νόμος του Θεού και όχι των πονηρών ανθρώπων". 
Και κατέληξε: 
"Κατ' ακρίβεια, δικαιοσύνη είναι να κατοικήσει ο Χριστός μέσα στον άνθρωπο και πραγματική αδικία είναι όταν οι πράξεις μας και οι ενέργειές μας απομακρύνουν τον Χριστό από την ψυχή μας". 


 
Δικαστικοί και δικηγόροι στη Θεσπρωτία εόρτασαν τον Διονύσιο Αεροπαγίτη  Δικαστικοί και δικηγόροι στη Θεσπρωτία εόρτασαν τον Διονύσιο Αεροπαγίτη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 04, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.