Με άλογα η εικόνα του αγίου Δημητρίου στο ομώνυμο παρεκκλήσι της Εγνατίας οδού


Με άλογα η εικόνα του Αγίου Δημητρίου, την παραμονή της εορτής του, 25 Οκτωβρίου 2018, μεταφέρθηκε από το ενοριακό ναό της Αγίας Τριάδας Γκραικοχωρίου Ηγουμενίτσας στο παρεκκλήσι του αγίου Δημητρίου, δίπλα στην Εγνατία οδό. Συγκεντρώθηκε πλήθος πιστών, σε τέτοιο βαθμό, που δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο. 
Όταν ο δραστήριος εφημέριος π. Πέτρος Παππάς είχε πάρει, πριν μερικά χρόνια, την πρωτοβουλία, αρχικά έκανε σχεδόν μόνος του τις ακολουθίες. 
Στη συνέχεια ευαισθητοποιήθηκαν και κινητοποιήθηκαν οι πιστοί και με τη βοήθεια της τοπικής κοινότητας και του Φιλοπρόοδου Ομίλου Γραικοχωρίου "Ο Άγιος Δημήτριος", αλλά και όλων τον κατοίκων, το προσκύνημα πήρε μεγάλες διαστάσεις. Στο κήρυγμά του ο πρεσβύτερος-θεολόγος π. Ηλίας Μάκος τόνισε πως ο "άγιος Δημήτριος υπήρξε θερμουργός και φλογερός της πίστης διαγγελέας και αγγελιοφόρος.
Η θεία φωτιά, σε αντίθεση με τους σημερινούς χριστιανούς, που δεν έχουμε βάθος και ρίζες πίστης, αλλά γύμνια πίστης, έκαιγε την καρδιά του. Πόθος και παλμός του ήταν να μεταδώσει και στους γύρω του το ζωοποιό φως του Θεού".
 Και πρόσθεσε: "Δεν είχε τα χαρακτηριστικά τα δικά μας, τον εγωισμό, τον ατομισμό, την ιδιοτέλεια, την αδιαφορία. Αλλά είχε καθαρότητα καρδιάς και ζήλο Θεού, αρετές, που μπορούμε, αν τον ακολουθήσουμε, να τις αποκτήσουμε". Μετά τον εσπερινό παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς τα παιδικά τμήματα του Φιλοπρόοδου Ομίλου Γκραικοχωρίου, που καταχειροκροτήθηκαν. 
Στη συνέχεια προσφέρθηκε από το Φιλοπρόοδο Όμιλο Γκραικοχωρίου και και την τοπική κοινότητα Γραικοχωρίου, που ενεργοποιούνται με ιδιαίτερη ευαισθησία για να μη σβήσουν οι πολιτιστικές παραδόσεις του τόπου, παραδοσιακό βραστό κοκκινιστό κρέας με κριθαράκι και κρασί δωρεάν γύρω από ένα κοινό τραπέζι σε ένα δείπνο γεμάτο από αγάπη. 
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Βασίλης Γιόγιακας, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Δονάτος Μαρτίνης κ.ά. 


 
Με άλογα η εικόνα του αγίου Δημητρίου στο ομώνυμο παρεκκλήσι της Εγνατίας οδού  Με άλογα η εικόνα του αγίου Δημητρίου στο ομώνυμο παρεκκλήσι της Εγνατίας οδού Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 26, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.