Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας για τα δημόσια γηροκομεία της Θεσπρωτίας



Δημοσίευμα στη thespro.gr αναφέρεται σε επερώτηση την οποία κατέθεσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ, Β. Γιόγιακας σχετικά με το Παράρτημα ΑμεΑ Θεσπρωτίας, με τίτλο, Βασίλης Γιόγιακας: Τα δημόσια γηροκομεία του νομού μας έχουν σταματήσει να δέχονται κόσμο αν και έχουν κενές θέσεις.

Το ΔΣ του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου απευθυνόμενο στην κοινωνία, την ενημερώνει ότι από 1/1/2018 έως και σήμερα έχουν εισαχθεί 18 συμπολίτες μας στο Παράρτημα ΑμεΑ Θεσπρωτίας, 12 στην Ηγουμενίτσα - 6 στους Φιλιάτες και έχουν δρομολογηθεί άλλες 5 εισαγωγές.

Η δυναμικότητα των κλινών στη δομή της Ηγουμενίτσας αφορά σε 35 κλίνες και στη δομή των Φιλιατών αφορά σε 31.

Η λίστα αναμονής στον ΕΠΟΠΠΥ Θεσπρωτίας ανέρχεται σε 39 άτομα. Η Διοίκηση έχει ενημερώσει εγγράφως τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων της Ηπείρου καθώς και των δομών υγείας σχετικά με τη σύσταση γραφείου εξυπηρέτησης πολιτών για θέματα εισαγωγών, παρέχοντας τα στοιχεία των υπαλλήλων οι οποίοι το στελεχώνουν, όπως και για όλες τις κλειστές δομές φροντίδας που διαθέτει το Κέντρο της Ηπείρου. Παρατηρείται το φαινόμενο υποβολής αυξημένων αιτημάτων στο Νομό Θεσπρωτίας εν αντιθέσει με το Νομό Ιωαννίνων, όπου υφίσταται μεγαλύτερη διαθεσιμότητα κλινών στο Παράρτημα Ιωαννίνων και η λίστα αναμονής του ΕΟΠΠΥ ανέρχεται σε 4 άτομα. Το Κ.Κ.Π.Π.Η είναι ένας ενιαίος φορέας, με Παραρτήματα σε γειτνιάζοντες νομούς, οι οποίοι συνδέονται μέσω της Εγνατίας οδού, με εύκολη και ταχεία πρόσβαση.

Ρόλος της εκάστοτε αντιπολίτευσης είναι βεβαίως η κριτική, η οποία όμως οφείλει να βασίζεται σε στοιχεία. Εκτιμούμε ότι τέτοιου είδους ατεκμηρίωτες αναφορές ουδόλως βοηθούν το κοινωνικό έργο που παρέχουν οι εργαζόμενοι των δημόσιων δομών πρόνοιας αλλά υποδαυλίζουν το χαρακτήρα αυτών, ωθώντας την κοινωνία στη διαμόρφωση λανθασμένων αντιλήψεων περί αποτελεσματικότητας του δημόσιου τομέα της χώρας. Η Διοίκηση του Κ.Κ.Π.Π.Η στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους του, όπου η μεγάλη πλειοψηφία αυτών καταβάλλει τα μέγιστα, αντιλαμβανόμενοι πλήρως την έννοια της αλληλεγγύης σε ανθρώπους αντιμέτωπους με δύσκολες καταστάσεις, όπως είναι οι συνάνθρωποι μας με αναπηρίες.

Διαψεύδουμε την αναφορά του δημοσιεύματος ότι οι δομές του Παραρτημάτος ΑμεΑ Θεσπρωτίας δεν κάνουν αποδεκτές αιτήσεις εισαγωγής και καλούμε όσους αναρωτιούνται για τη λειτουργία του Παραρτήματος να το επισκεφθούν οι ίδιοι και να μην βασίζονται σε ατεκμηρίωτες αναφορές οι οποίες τους εκθέτουν. Την επίσκεψη αυτή την οφείλουμε όλοι στους ανθρώπους που διαβιούν σε αυτές τις δομές και στους εργαζόμενους τους. Είναι ανοιχτές στην κοινωνία και την θέλουν στο πλάι τους.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΙΤΟΠΟΥΛΟΥ


Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας για τα δημόσια γηροκομεία της Θεσπρωτίας Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας για τα δημόσια γηροκομεία της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 05, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.