• Επικαιρότητα

  Βασίλης Γιόγιακας: Τα δημόσια γηροκομεία του νομού μας έχουν σταματήσει να δέχονται κόσμο αν και έχουν κενές θέσεις
  Προς την κα Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

  ΘΕΜΑ: «Έγκριση αιτήσεων εισαγωγής ηλικιωμένων σε μονάδες φροντίδας της Θεσπρωτίας»

  Τον τελευταίο έναν χρόνο οι δύο δημόσιες μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων του νομού Θεσπρωτίας, το Γηροκομείο Φιλιατών και το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ηγουμενίτσας δεν κάνουν αποδεκτές αιτήσεις εισαγωγής για μόνιμη διαμονή και φροντίδα ηλικιωμένων, εκτός μεμονωμένων περιπτώσεων.

  Αν και υπάρχουν περίπου 50 αιτήσεις στις οποίες πληρούνται οι σχετικές προϋποθέσεις, δε γίνονται εγκρίσεις μέχρι και την κάλυψη των κενών θέσεων που, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι 5 στο Γηροκομείο Φιλιατών και 3 στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ηγουμενίτσας.

  Οι ελλείψεις σε ειδικευμένο προσωπικό μπορεί να μην επιτρέπουν την άμεση αποδοχή όλων των εκκρεμών αιτήσεων ωστόσο προφανείς λόγοι επιβάλλουν την κάλυψη όλων των διαθέσιμων θέσεων στις μονάδες αυτές.

  Κατόπιν τούτων ερωτάται η κα Υπουργός:
  - Για ποιους λόγους δε γίνονται δεκτές αιτήσεις εισαγωγής για μόνιμη διαμονή στις δημόσιες μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων της Θεσπρωτίας ενώ υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις,
  - Εάν έχουν προγραμματιστεί προσλήψεις για την πλήρωση θέσεων ειδικευμένου προσωπικού στις δύο αυτές μονάδες κι, αν ναι, πότε, για πόσες θέσεις και για ποιες ειδικότητες ανά μονάδα. 


   

  Δεν υπάρχουν σχόλια

  loading...

  Post Top Ad

  http://picasion.com/
  Image and video hosting by TinyPic
  Image and video hosting by TinyPic
  Image and video hosting by TinyPic

  Post Bottom Ad