Ταϊβάν - μια φιλόξενη χώρα που προωθεί τις βιομηχανίες του μέλλοντος



Στις 10 Οκτωβρίου 2018 η Ταϊβάν γιορτάζει την 107η Εθνική της Επέτειο. Σε αυτή την ειδική περίσταση, η Ταϊβάν – ένα σύγχρονο έθνος 23 εκατομμυρίων ανθρώπων, βασισμένο στις αρχές της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου – γιορτάζει τη φήμη ότι έχει μια από τις πιο ζεστές και φιλόξενες κοινωνίες του κόσμου.

Η Ταϊβάν αποτελεί έναν αγαπημένο προορισμό για τους τουρίστες. Τα ζωντανά αστικά τοπία, οι νυχτερινές αγορές γεμάτες δελεαστικό φαγητό, οι ιστορικοί δρόμοι, το δίκτυο εθνικών πάρκων και οι μαγευτικές ακτές έχουν κερδίσει τις καρδιές των ανθρώπων από όλο τον κόσμο που αποκαλούν τη χώρα σπίτι τους.

Οι ξένοι κάτοικοι ψήφισαν την Ταϊβάν ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς ανά τον κόσμο απονέμοντας εξαιρετικές βαθμολογίες στις ακόλουθες κατηγορίες: ποιότητα ζωής, προσωπική οικονομική κατάσταση, επίπεδο και προσιτές τιμές υγειονομικής περίθαλψης, και φιλικότητα των ανθρώπων της.

Η δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία InterNations κατέταξε επίσης την Ταϊβάν ως εξαιρετική για προσωπική ευτυχία, ευημερία, ασφάλεια, επιλογές αναψυχής και υποδομές μεταφορών. Στην πραγματικότητα, πολλοί δήλωσαν ότι τους αρέσει τόσο πολύ να ζουν στην Ταϊβάν που θα ήθελαν να μείνουν για πάντα.

Αναγνωρισμένη ως ένας απαραίτητος παραγωγός πολύ σημαντικών τεχνολογιών, η Ταϊβάν δρέπει τα οφέλη μιας νέας κυβερνητικής στρατηγικής που στοχεύει στην ενίσχυση των αναδυόμενων τομέων του 21ου αιώνα.

Στον πυρήνα αυτής της προσέγγισης είναι το πρόγραμμα βιομηχανικής καινοτομίας πέντε-συν-δύο. Η εν λόγω πρωτοβουλία στοχεύει στους τομείς της βιοτεχνολογίας και των φαρμακευτικών προϊόντων, της πράσινης ενέργειας, της εθνικής άμυνας, των έξυπνων μηχανημάτων και του Διαδικτύου των Πραγμάτων καθώς και στην προώθηση δύο βασικών εννοιών: της κυκλικής οικονομίας και ενός νέου προτύπου αγροτικής ανάπτυξης. Περιλαμβάνοντας, επίσης, το έργο της ασιατικής Silicon Valley, αυτή η πολιτική μετατρέπει την Ταϊβάν σε ένα κέντρο νεανικής επιχειρηματικότητας και έρευνας και ανάπτυξης τεχνολογιών αιχμής. Η πρωτοβουλία συμπληρώνεται από το προοδευτικό πρόγραμμα ανάπτυξης υποδομών το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες της Ταϊβάν για τα επόμενα 30 χρόνια σε συναφείς τομείς όπως η ψηφιακή υποδομή, οι σιδηρόδρομοι και η καλλιέργεια ταλέντων.

Ταϊβάν - μια φιλόξενη χώρα που προωθεί τις βιομηχανίες του μέλλοντος Ταϊβάν - μια φιλόξενη χώρα που προωθεί τις βιομηχανίες του μέλλοντος Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 12, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.